EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Hódmezővásárhely

Közös kincsünk a világ legszebb nyelve

Marosán Csaba, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze Dsida Jenőről tartott rendhagyó irodalomórát a Németh László Gimnázium és Általános Iskola diákjai számára szeptember 14-én.

Napjaink rohamosan fejlődő világában, amikor egyre kevesebb ideje van az embernek apróságokra odafigyelni, és azt a kevés időt is általában monitorok, képernyők előtt tölti, vajon mennyire foglalkozunk azzal a közös kincsünkkel, ami igazán összeköt minket? A magyar nyelv ápolása és csiszolása elődeink számára fontos feladat volt. Manapság az átlagember viszont csak az iskolai irodalomórákon foglalkozik vele, pedig még mindig a világ egyik legszebb nyelvén szólalunk meg.


Marosán Csaba ízes, rímekbe szedett beszédével és fiatalos lendületével egy informatív és élvezhető órában mutatta meg azt a fiataloknak, hogy mi teszi széppé a nyelvünket és az irodalmunk Képek: P7

Marosán Csaba Kolozsvárról érkezett, ahol a legelső magyar nyelvű színházban játszik. A színész elmondta, küldetésének érzi, hogy a közösségi média és az internet segítségével minél több fiatalhoz eljuttassa a magyar nyelv szeretetét.

Marosán Csaba, erdélyi színész egy saját maga által összeállított darabot hozott Hódmezővásárhelyre

A rendhagyó irodalomóra pedig merőben eltért a szokásostól. A színész egy saját maga által készített összeállítást mutatott be a diákoknak. Az előadás célja, hogy belopja az emberek szívébe Dsida egyszerű, tiszta életszemléletét, miközben élővé varázsolja a költő életét és munkásságát a közönség számára.

Az erdélyi színésztől a tanulók egy olyan történetet hallhattak a fiatalon elhunyt költőről, amiben az előadó Dsida bőrébe bújva mesélt a „saját” életéről

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.