EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Székesfehérvár

Közszolgákat díjaztak a civilek

Elismerő oklevelet adott át három, a közszolgáltatásban dolgozó szakembernek szeptember 19-én az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért szervezet a Fehérvári Civil Központban.

Az elismerést a székesfehérvári civilek és a helyi közösség munkájának önzetlen segítéséért, fejlődésük támogatása elismeréseként kapta Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója, Tisztl Henrik, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője és Ulcz Miklós, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal fogyasztóvédelmi munkatársa.


Elismerésben részesült Tisztl Henrik, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője, Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója, és Ulcz Miklós, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal fogyasztóvédelmi munkatársa Fotó: Fehérvári Civil Központ

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2016 novemberében jelentette be, hogy 2017-től elismerő oklevelet adományoz olyan magánszemélyeknek, akik legalább öt éve dolgoznak állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen, és sokat tesznek a civil szervezetekért és a helyi közösségért. A közszolgáltatásban dolgozók személyes elköteleződése, támogató hozzáállása nélkül ugyanis a civil szektor programjai, szolgáltatásai, rendezvényei nehezebben tudnának
megvalósulni. A javaslatokat bárki megtehette az alapítvány honlapján. Az elismerést Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke és Domokos Tamás kuratóriumi tag adta át.

A méltatásban elhangzott: Szauter Ákos a Széphő Zrt. vezérigazgatójaként számtalan különböző fórumon tartott tájékoztatást a lakosságnak és a civil szervezeteknek. A panaszügyeket kiemelten és pontosan, precízen kezeli, erkölcsi és szakmai szilárdsága mindenkinek példaértékű lehet. Szauter Ákos nemcsak munkájában, magánszemélyként is kiemelkedő tevékenységet folytat, nagylelkű támogatója a rászorulókkal foglalkozó szervezeteknek, a fogyatékkal élőkért tevékenykedő intézményeknek és az egyházi közösségeknek egyaránt. Tisztl Henrik a székesfehérvári Család-és Gyermekjóléti Központ intézményvezetőjeként a helyi civil társadalom és szakmai intézményhálózat szervezetközi és személyközi kapcsolatainak kialakításában, erősítésében, továbbfejlesztésében, támogatásában gondos, magánszemélyként is aktívan, önkéntesként dolgozik különböző civil szervezetekben.


Ulcz Miklós állami tisztviselő több mint 23 évvel ezelőtt kezdte meg munkáját a közigazgatásban, a fogyasztóvédelem területén. Nyugdíjasszervezetek, különböző civil szervezetek felkérésére rendszeresen tart fogyasztóvédelmi témájú előadásokat, készít fogyasztóvédelmi tárgyú tájékoztató anyagokat, szabadidejében egy kulturális tevékenységet folytató civil szervezet titkári feladatait is ellátja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.