EUR: 312,87 Ft
CHF: 275,91 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Külföldi egyetemek: Teljesíthetőek a felsőoktatási törvény rendelkezései

A McDaniel College lehet az első Európai Unión kívüli felsőoktatási intézmény, amely teljesíti a módosított nemzeti felsőoktatási törvény rendelkezéseit, ez pedig azt jelenti, hogy a jogszabály rendelkezései teljesíthetőek és végrehajthatók – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára szerdán az Országgyűlésben.

Palkovics László – a magyar kormány és az Egyesült Államok Maryland állama közötti, a felsőoktatás területén történő együttműködésről szóló megállapodás kihirdetéséről szóló parlamenti vitában – azt mondta, a módosított törvény szerint az EU-n, illetve az Európai Gazdasági Térségen kívül székhellyel rendelkező és Magyarországon oktatási tevékenységet folytató külföldi felsőoktatási intézmények esetén a magyar kormány és a székhely szerinti állam kormánya között megállapodást kell kötni a működés elvi támogatásáról.


A felsőoktatási törvény módosítását az Oktatási Hivatal vizsgálata indokolta, amely feltárta, több külföldi székhelyű intézmény sem a jogszabályoknak megfelelően működik – idézte fel az államtikár.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.

 • Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Elfogadhatatlannak minősítette Gyöngyösi Márton jobbikos frakcióvezető holokausztgyalázó, antiszemita kijelentéseit a Mazsihisz az Origo kérdéseire válaszolva. Mint emlékezetes a portál által megszerzett videókon a Jobbik második embere, aki korábban a zsidó származású képviselők listázását is javasolta, utána egy fórumon a zsidó népirtással viccelődött.

 • Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Hiányos, majd eltüntetett pénzügyi beszámoló a családi cégben, furcsa lakáskiutalás és még furcsább, közbeszerzést megkerülő pályáztatás – ezek a botrányok alakultak ki néhány hét alatt az “összellenzéki” hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter körül.

 • Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Az Országgyűlés 36 ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december történt botrányos akció miatt, amelyet ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt követtek el a politikusok.