2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Zalaegerszeg

Különleges hangzás, látványos show

Pásztor Anna, a kétgyerekes énekesnő forró, lüktető hangulatú koncertjeiről híres, örül, ha kiengedheti magából a gőzt a gyerekszoba után. Koncert előtt, öccsével – aki egyébként az együttesben ugyanúgy hallatja a hangját –, Pásztor Sámuellel, Simivel beszélgettünk, aki rendkívül büszke az augusztusban megjelent Utópia című hetedik nagylemezükre.

Elmondása szerint minden egyes koncert előtt megy a vívódás, hogyan rakják össze a repertoárt a régi és az új dalokból, mert bizony a régieket is játszani kell, van, aki csak a slágereket ismeri.


Arra törekednek, hogy a közönség élőben raktározza el a koncertélményt Fotó: Hivatalos

– Az új album nagy kedvence a Seggest a Balatonba című dalotok. Milyen volt a klipforgatás?

– Nagyon ökörködősre sikerült a klip, valódi kocsmában játszódik, és a benne szereplő emberek is valóban egy felesre betérő törzsvendégek. Olyan kedvesek voltak, hogy rendelkezésünkre a forgatáshoz, ahol iszonyúan jó volt a hangulat, bár a dal semmi különösről nem szól, igazi nyári nóta. Addig szórakoztunk a forgatással, amíg a basszusgitárosunk úgy döntött, ő most beugrik a Balatonba, hogy legyen egy igazi „segges” is. Nekivetkőzött és berohant a tóba, ezzel feltette a koronát. Soltész Rezsőt is megidéztük, hogy retrós legyen a miliő.


– Nyáron fesztivált is rendeztetek, ahol elsőként nálatok volt mobilmegőrző.

– Bizony, zenekari táborként indult, de már ötödik alkalommal volt Woodstock az Ugaron, négy csodás nap a pusztában. Jurtában alvás, ízes ételek, jó borok, gyerekek, lovak és rakendroll! Persze voltak kézműves-foglalkozások, beszélgetések, tábortűz és koncertek. Ráadásul Anna nagyon érdekes kapcsolatban áll a telefonokkal, ezért idén volt telefonparkoló, ahová mindenki nyolc órára letehette megőrzésre a mobilját, cserébe kapott egy ölelést a zenekar valamelyik tagjától. Anna különös kapcsolata a telefonokkal azért van, mert  rendszeresen előfordul, hogy lerohan az emberek közé a küzdőtérre, és ilyenkor az a módi, hogy mindenki az arcába tolja a telefonját és elkezdi videózni. Viccből néhányat megrágott, volt, amelynek a képernyője is betört, Erdélyben csak a fólia bánta. Ez szimplán finom jelzés részéről, hogy tegyék már le a telefonokat, élőben raktározzák és ízleljék a pillanatot. Anna elnézést kért a sráctól sápadozva, felajánlottuk, hogy kifizetjük, ő meg csak annyit mondott: nem történt dráma, de írja alá a harapást!

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.