EUR: 345,38 Ft
CHF: 320,75 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Szeged

Lakatot tett a demokráciára az MSZP-s polgármester

Szentmihály, Móraváros és Kecskés István-telep buszközlekedéséért szerettek volna kiállni a lakosok a szegedi közgyűlésen, ám a nyugdíjasokat annyira veszélyesnek ítélte meg a Botka László-féle városvezetés, hogy nem engedték fel őket a karzatra, majd a városházáról is kivezették őket. A szocialista polgármester nem először zárja ki a szegedieket az egyébként nyilvános ülésről.

Szomorú, sajnálatos közjáték zavarta meg a szegedi közgyűlés szeptemberi ülését. A Botka László-féle balliberális városvezetés nem engedte meg a szegedi lakosoknak, hogy csendben, kulturált körülmények között a városházán fejthessék ki tiltakozásukat a tavaly nyáron átalakított buszmenetrenddel kapcsolatban. Az érintett szentmihályiak, kecskéstelepiek és móravárosiak követelik vissza a 76-os régi útvonalát és a 13-as körjáratot, hiszen a Nagy Sándor (Együtt) alpolgármester nevével fémjelzett új rendszert igazságtalannak, észszerűtlennek, dilettánsnak tartják, ugyanis elvágja tőlük az orvosi rendelőket, a kórházakat, az iskolákat, a kereskedelmi központokat.


Botkáék nem engedték be a Városházára a tiltakozókat

Az új közlekedési rend elvágja tőlük az orvosi rendelőket, a kórházakat, az iskolákat, a kereskedelmi központokat

Nógrádi Tibor (Fidesz–L.É.T.) képviselő napirend előtti felszólalásában ismertette, hogy az egyébként Botka-párti Kardos Irénnel (Összefogás Szegedért) együttműködve számos lakossági egyeztetést szerveztek, és a 76-os és a 13-as busz kapcsán a busztársasággal közösen kompromisszumos javaslatot dolgoztak ki, amelynek fontos eleme, hogy az nem kerülne többe a városnak. Botka László és alpolgármestere azonban nem akarja meghallani a szegediek szavát, lesöpörte az anyagot, sőt válaszra sem méltatja a Szentmihályon, Kecskésen és Móravároson élőket.

Repedés a rendszeren

A Botka-párti (Összefogás Szegedért) Kardos Irén, Móraváros képviselője sem fogadta el Nagy Sándor (Együtt) alpolgármester válaszát, amit Haág Zalán (KDNP) interpellációjára adott a 76-os és a 13-as buszok átszervezésével kapcsolatban.

– Megszűnt az önkormányzati demokrácia Szegeden, mert Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje lakatot tett rá – így értékelte a Lokál Extra Szegednek Nógrádi Tibor, hogy leküldték a lakosokat a karzatról, és kizavarták őket a városházáról. Úgy folytatta, a balliberális városvezetés egyszerűen fél az emberek véleményétől, attól tart, hogy valaki a karzatról kritikát fogalmazna meg egyes döntésekkel kapcsolatban, s ezért inkább nem engedik, hogy a szegediek helyet foglaljanak a díszteremben. Mindezt tetézi, hogy a Botka-féle biztonsági szolgálat csak akkor ilyen érzékeny, ha fennáll a lehetősége, hogy valaki véleményt kíván nyilvánítani egy-egy közgyűlésen, bezzeg ha a polgármestert kell ünnepelni, akkor akár félszáz embert is felengednek a karzatra.


– Nem adom fel a harcot, továbbra is minden jogi és politikai eszközzel küzdök a szegediek érdekeiért. A 76-os busz menetrendjének visszaállítására és a 13-as körjárat bevezetésére vonatkozó előterjesztést az illetékes városüzemeltetési bizottság elé fogom terjeszteni, bízva abban, hogy a baloldali képviselőtársaim végre félreteszik a pártpolitikai szempontjaikat, és csakis a Szegeden élők igényeit, érdekeit veszik figyelembe – ígérte a fideszes városatya.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.