EUR: 346,90 Ft
CHF: 325,09 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Letolvajozzák Vonát a háta mögött

Vona Gábor elleni lázadásról írt a Ripost, miután bejutottak  a radikális Jobbik siófoki frakcióülésére. A lap szerint Vonát tolvajként emlegetik, amiért ellopta a párt lelkét, miközben Volner János frakcióvezető azért került partvonalra, mert a párt új Főnöke, Simicska Lajos nagyvállalkozó „buta rendőrnek” tartja.

A Lokál már beszámolt róla, hogy a pártelnök ellen forduló jobbikosok becsempészték a Ripost munkatársait a cukiskodó, de valójában ma is kirekesztő párt kihelyezett siófoki frakcióülésére. A lap most újabb részleteket szellőztetett meg a találkozóról, azt állítják, hogy a cukiságkampánnyal kormányzati pozícióra törő Vona Gábort az egykori radikális gyökerekhez visszavágyó párttagok egyszerűen „Tolvajnak” gúnyolják, mert szerintük az elnök ellopta a párt lelkét. A Ripost szerint Vona ellenfelei be is mikrofonozták a találkozó helyszínét, hogy így szerezzenek „muníciót” a pártelnök ellen, amivel elfordítják mellőle a párton belül megmaradt támogatóit.


Ugyanakkor a lap úgy tudja, Simicska Lajos nagybirtokos médiacézár tajtékzott, amiért felkarolt pártja „amatőr” biztonsági intézkedések mellett szervezte meg a frakcióülést, amelyről kiszivároghatott, milyen zsidóviccekkel és nyugdíjasokon élcelődő megjegyzésekkel szórakoztatták egymást. A Ripost szerint Simicska emiatt belső vizsgálatot követelt a Jobbikon belül, hogy kiderüljön, kik juttatták be az újságírókat az eseményre.

– Lajos őrjöngött, hogy ennyire amatőrök!  – hivatkozott névtelen forrására a Ripost. A lap legutóbbi írása szerint a párton belüli erővonalak is átrendeződtek: a korábbi „kedvenc”, Volner János a siófoki hétvégén társaság nélkül lézengett, kerülték egymást Vonával. A bozótrandijáról elhíresült Volner azért vált kegyvesztetté, mert Simicska „buta rendőrnek” tartja a frakcióvezetőt, aki 1989–1994 között körzeti megbízottként szolgált.


A frakcióvezető helyett Dúró Dóra és Szabó Gábor kaptak helyet Vona asztalánál. A „Szaszinak” becézett pártigazgató, Szabó Gábor Simicska kedvence, akivel minden gazdasági kérdést személyesen egyeztetnek, míg a pártból kiebrudalt korábbi alelnök, Novák Előd feleségét éppen azért engedik közel a tűzhöz, nehogy a férje Vona ellen áskálódjon. A Ripost szerint „Dórikát” szimpatikusnak találja a Főnök, Simicska Lajos, aki szerint „eladható a politikai halpiacon”.

Kapcsolódó Cikkek