2018. március 21., szerda
Benedek

Belföld

Letolvajozzák Vonát a háta mögött

Vona Gábor elleni lázadásról írt a Ripost, miután bejutottak  a radikális Jobbik siófoki frakcióülésére. A lap szerint Vonát tolvajként emlegetik, amiért ellopta a párt lelkét, miközben Volner János frakcióvezető azért került partvonalra, mert a párt új Főnöke, Simicska Lajos nagyvállalkozó „buta rendőrnek” tartja.

A Lokál már beszámolt róla, hogy a pártelnök ellen forduló jobbikosok becsempészték a Ripost munkatársait a cukiskodó, de valójában ma is kirekesztő párt kihelyezett siófoki frakcióülésére. A lap most újabb részleteket szellőztetett meg a találkozóról, azt állítják, hogy a cukiságkampánnyal kormányzati pozícióra törő Vona Gábort az egykori radikális gyökerekhez visszavágyó párttagok egyszerűen „Tolvajnak” gúnyolják, mert szerintük az elnök ellopta a párt lelkét. A Ripost szerint Vona ellenfelei be is mikrofonozták a találkozó helyszínét, hogy így szerezzenek „muníciót” a pártelnök ellen, amivel elfordítják mellőle a párton belül megmaradt támogatóit.


Ugyanakkor a lap úgy tudja, Simicska Lajos nagybirtokos médiacézár tajtékzott, amiért felkarolt pártja „amatőr” biztonsági intézkedések mellett szervezte meg a frakcióülést, amelyről kiszivároghatott, milyen zsidóviccekkel és nyugdíjasokon élcelődő megjegyzésekkel szórakoztatták egymást. A Ripost szerint Simicska emiatt belső vizsgálatot követelt a Jobbikon belül, hogy kiderüljön, kik juttatták be az újságírókat az eseményre.

– Lajos őrjöngött, hogy ennyire amatőrök!  – hivatkozott névtelen forrására a Ripost. A lap legutóbbi írása szerint a párton belüli erővonalak is átrendeződtek: a korábbi „kedvenc”, Volner János a siófoki hétvégén társaság nélkül lézengett, kerülték egymást Vonával. A bozótrandijáról elhíresült Volner azért vált kegyvesztetté, mert Simicska „buta rendőrnek” tartja a frakcióvezetőt, aki 1989–1994 között körzeti megbízottként szolgált.


A frakcióvezető helyett Dúró Dóra és Szabó Gábor kaptak helyet Vona asztalánál. A „Szaszinak” becézett pártigazgató, Szabó Gábor Simicska kedvence, akivel minden gazdasági kérdést személyesen egyeztetnek, míg a pártból kiebrudalt korábbi alelnök, Novák Előd feleségét éppen azért engedik közel a tűzhöz, nehogy a férje Vona ellen áskálódjon. A Ripost szerint „Dórikát” szimpatikusnak találja a Főnök, Simicska Lajos, aki szerint „eladható a politikai halpiacon”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egymásnak szólogat be az ellenzék

  Egymásnak szólogat be az ellenzék

  Sokat elmond a kormányváltásért kiáltó ellenzéki pártokról, hogy látszólag együttműködésről tárgyalnak, valójában egymásnak szólnak be. Vonáék beintettek az LMP-nek egy sztrádabüfében, Gyurcsányék ugyanezt tették a Jobbikkal már jó előre, Szél Bernadett a szocialisták árnyékpolitikáját hibáztatta, neki pedig a 4-es metró császára, Demszky Gábor szólt be a partvonalon túlról.

 • Lekurvázzák az ápolónőket a migránsok

  Lekurvázzák az ápolónőket a migránsok

  Döbbenetes történtet látott napvilágot a napokban a németországi Bielefeld városából. A Nueue Westfalishe című lap szerint a helyi kórházakban úgy bánnal a migránsok az ott dolgozókkal, mint a kutyákkal, ezért egyes intézményekben önvédelmet tanítanak, másokban biztonsági szolgálat vigyáz az emberekre.

 • Jogerős Czeglédy előzetes letartóztatása

  Jogerős Czeglédy előzetes letartóztatása

  A Szegedi Törvényszék jogerősen helybenhagyta Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának az elrendelését. A Csongrád Megyei Főügyészség határozottan visszautasítja a gyanúsított és védői az ügyészségi eljárást törvénysértőnek és a jogállamiságot megcsúfolónak minősítő nyilatkozatait.