EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Extra

Macskája mentette meg a 97 éves néni életét

A 97 éves idős nőt saját kertjében támadta meg egy harci kutya, ami majdnem szétmarcangolta őt. Macskája sietett megmentésére.

Az elmúlt években állítólag megnövekedett a kutyatámadások száma, melyeket 51%-ban a harcikutyaként nevelt és tartott pit bullok követnek el – írja az Animal Channel – majd gyorsan hozzáteszik, hogy nem az állatokkal, sokkal inkább gazdájuk és az ebek nevelési technikájával vannak gondok.


Az erről készült 15 éves felmérés kimutatta, hogy a pit bullok, a rottweilerek és a német juhászok voltak felelősek legtöbb a halálos kimenetelű kutya-támadásért Kentucky államban.

Nemrég történt az eset, mikor Sophie Thomas egy 97 éves idős hölgy esett áldozatul a saját udvarán. Éppen kertészkedett, gyomlált, mikor felegyenesedett négy agresszív nyáltól fröcsögő pit bull vicsorgott rá.


– Egyszer csak a semmiből termettek ott és azonnal körbe vettek – kezdte az idős asszony, aki nagyon megrettent. – Köröztek körülöttem, szabályosan falkában akartak levadászni engem, majd az egyik a lábam után kapott, kicsit meg is sérültem, de szerencsére nem nagyon, majd ráütöttem a fejére, ekkor hátrálni kezdett.

Az idős nő előtt lepergett az élete, kilátástalannak látta a helyzetét, mert ugyan kiabált, mégsem hallotta senki a kora délelőtti órákban a segélykiáltásit. Néhány másodperccel később meglátta cicáját Tigert, aki a megmentésére sietett. Akárcsak egy filmben a cica felhívta magára a vicsorgó kutyák figyelmét, akiknek több se kellett, azonnal Tiger után rohantak. Mindeközben Sophie bemenekült a házba, onnan hívta az állatvédőket és a rendőrséget. Az idős asszony könnyek közepette nézett kifele az ablakon, megijedt, ráadásul abban sem volt biztos, hogy cicája túléli a mentőakciót. Néhány perccel később azonban a cirmos megjelent az ablakban.

Később kiderült, hogy a négy pit bull épp a szomszédos házban lakik, gazdájukat is megkereste az online portál, aki csak annyit mondott, nem érti mi történhetett, hiszen kutyái nagyon barátságosak. Mint mondta a fia nem csukta be a hálószobája ajtaját, így szökhettek ki a kutyák, akikről később kiderült, valóban harci kutyának képezték őket. Ez azonban mind az emberek mind az állatokra veszélyt jelent.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Kövessen minket a Facebookon: https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkeink:

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztonság az első, irány belföld!

  A biztonság az első, irány belföld!

  A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai vendéglátók, szállásadók, de hamar talpra állhatnak, és már a nyáron utolérhetik magukat – mondta a Lokálnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 • Rózsika néni jó példát mutat

  Rózsika néni jó példát mutat

  A koronavírus mindannyiunk életét fenekestül felforgatta. Így van ezzel a 72 éves Rózsika néni is, aki példát mutat az időseknek. Betartja a szabályokat, az otthonában is rendszeresen táncol és tornázik.

 • Új munkát kerestek a magyar sztárok

  Új munkát kerestek a magyar sztárok

  A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.