EUR: 344,48 Ft
CHF: 318,69 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Magyarország tölti be a soros elnökségét 2019-től

Magyarország tölti majd be az ASEM (Ázsia-Európa) Közlekedési Miniszterek Találkozójának (TMM) soros elnöki tisztségét 2019-2021 között – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Balin 39 ország részvételével zajló 4. Ázsia-Európa közlekedési miniszteri találkozón a magyar kormány nevében Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter javasolta, hogy a következő hasonló rendezvény helyszíne Magyarország legyen.

A küldöttek elfogadták a javaslatot, így az 5. ASEM-TMM találkozónak 2019-ben Magyarország ad majd otthont, mindez pedig óriási lehetőséget nyújt Magyarországnak a nemzetközi együttműködések előmozdítása terén – olvasható a tárca közleményében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  A kormánypártok az Országgyűlésben elfogadott határozat alapján megerősítették, hogy a klímavédelmi célok változatlanok a gazdaság és a munkahelyek védelme mellett – tartalmazza a Fidesz-frakció helyettes vezetőjének szerdai, az MTI-hez eljuttatott sajtónyilatkozata.

 • 5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  A járványhelyzet alatt több helyen hoztak olyan intézkedéseket, amelyekkel a biciklis közlekedést könnyítik meg és ösztönzik. Ezek egy része még most is érvényben van, ezért kézenfekvő a biciklit választani a környezetszennyező autó helyett vagy a zsúfoltabb tömegközlekedés helyett.

 • Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Jégesővel érkezett a vihar Magyarország  déli részére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján hívják fel a figyelmet arra, hogy riasztást adtak ki a vihar miatt.

 • A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) arra kéri a főváros vezetését, hogy ne akadályozza a Liget Budapest Projekt befejezéséhez szükséges múzeumok és a színház megépítését – tartalmazza az egyesület elnökségének közleménye, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.