EUR: 316,53 Ft
CHF: 281,63 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Szekszárd

Már januárban indulhat az építkezés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy sajtótájékoztatón a paksi bővítéssel kapcsolatban közölte: jövő januárban elkezdődnek az építési munkálatok, ezt előző nap Orbán Viktor magyar kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszélésén is „világosan megerősítették” a felek – adta hírül az MTI.

Csupán néhány nappal korábban hozta nyilvánosságra az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. MTI-hez eljuttatott közleményében egy friss, reprezentatív lakossági felmérés eredményét.


A cég megbízásából készült országos, reprezentatív közvélemény-kutatás eredményei szerint a megkérdezettek 54 százaléka támogatja, hogy Pakson új, modern és biztonságos atomerőművi blokkok épüljenek a meglévő egységek pótlására, 36 százalék ellenzi, míg a megkérdezettek 10 százaléka nem foglalt állást a kérdésben – tájékoztatott Mittler István, a cég kommunikációs igazgatója.

A válaszadók 51 százaléka úgy nyilatkozott: nem lenne hajlandó többet fizetni az áramért, ha azt atomenergia helyett megújuló energiaforrásokkal állítanák elő. A lakosság többsége emellett úgy véli: ma leginkább az atomenergia biztosítja az ország és a lakosság biztonságos és folyamatos áramellátását. A közvélemény-kutatás eredményei alapján a lakosság kétharmada egyetért azzal, hogy az új blokkok építése csökkenti Magyarország energiafüggőségét.

Az MVM Paks II. Zrt. megalapítása óta minden évben felméri a lakosság véleményét a tervezett új atomerőművi blokkok megítélésével kapcsolatban – idézte a közlemény Mittler Istvánt.

Légifotó Paksról, a távolban a működő atomerőmű. Mellette, a város felé eső szabad területen indul hamarosan az építkezés
Forrás: www.npp.hu

Kapcsolódó Cikkek