2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Veszprém

Megújult a negyedszázados intézmény

Ünnepélyes keretek közt átadták a nemrégiben energetikailag felújított Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium épületegyüttesének kollégiumi épületrészét.

Az épületátadás után sajtótájékoztatót tartott Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója, valamint Ovádi Péter önkormányzati képviselő és a Fidesz választókerületi elnöke.


A Noszlopy Gáspár Gimnázium két éve lett hivatalosan is gimnázium, az intézmény a város és a Telekom Veszprém kézilabdacsapat életében is fontos bázisintézményként van jelen. A kollégium az iskola épületében található, a diákokat négyágyas szobákban helyezik el, a szobákhoz kettesével közös előtér és vizesblokk tartozik.

Megújult a Noszlopy Gimnázium kollégiumi épületrésze (fotó: Kovács Bálint)

– Mindig jó érzés, ha egy épület felújítására vagy átadására kell menni, hiszen a szépülés és a szép környezet mindig pozitív élményeket takar – fogalmazott Ovádi Péter. Hozzátette: a Noszlopy gimnázium kollégiumának felújítása két fontos dolog miatt is különleges. Az egyik, hogy az intézmény megújulása könnyebbé teszi a fiatalok életét, másrészt pedig azért, mert a fejlesztés a környezettudatosság jegyében jött létre.


Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója kifejtette, hogy az energetikai korszerűsítés a kollégium életében a nyílászárók cseréjét, a tetőtéri ablakok beépítését, a villany- és fűtési hálózatok fejlesztését és a napkollektorrendszer kiépítését jelentette.

Ovádi Péter és Szauer István adták át a felújított épületet (fotó: Kovács Bálint)

A felújításara azért is szükség volt, mert a kollégium minden hétvégén, valamint a nyáron is üzemben van: ilyenkor edzőtáboroknak ad helyet. Az energetikai felújítással a fiatalok részére megfelelő életminőségét tudnak biztosítani. Ráadásul ezzel komoly lépést tettek afelé, hogy a kollégiumot a későbbiekben bővíteni tudják.

Sándor Mátyás, az iskola igazgatója köszönetet mondott a Veszprémi Tankerületnek, valamint a projekt megvalósításában részt vevő valamennyi dolgozónak azért, hogy a radikális változások a kollégium életében bekövetkeztek.

Nagy a kollégium kihasználtsága Szauer István szerint (fotó: Kovács Bálint)

A Noszlopy gimnázium kollégiumának korszerűsítése az iskola alapításának 25. évfordulójára készült el. A nyári hónapokban zajlott felújítás 103,5 millió forintba került, és augusztus 28-án fejeződött be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.