2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Extra

10 milliót költ jótékonykodásra Kokó

Az utóbbi években több mint tízmillió forintot jótékonykodott el saját pénzéből Kovács Kokó István. A volt bokszoló ma este újabb félmillió forintot adományoz a szívbeteg gyerekek megsegítésére, amiben menyasszonya, Katalin is támogatja.

Igazán megható pillanatnak lehetnek szem- és fültanúi ma este az M4 Sport nézői, ugyanis a Félix-gála egyik szünetében az olimpiai és világbajnok ökölvívó Kovács István jelentős összeget adományoz szívbeteg gyerekeknek.


– Az egyik szünetben magam is feltűnök a gálán, ugyanis félmillió forintot adok át az Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjának működését támogató Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványnak. A WBO európai elnökeként évi egymillió forintos keretem van, az elmúlt tíz évben én ezt a tízmilliós összeget mindig is jótékonyságra szántam. Vagyunk páran a társadalomban, akik megtehetjük, hogy kisebb-nagyobb adományokkal segítsünk a nehéz helyzetben lévőkön, úgy érzem, ez nekem is kötelességem. Idén az első 500 ezer forintot egy tatai gyermekfutóverseny megvalósítására adtam – mesélte Kokó, aki azt is megosztotta a Lokállal, hogyan is került kapcsolatba az intézménnyel.

– Két évvel ezelőtt ismertem meg az alapítványt, azóta többször látogattam el hozzájuk. Megindító látni ezeket a gyerekeket, akiknek a gyógyulásáért kiváló orvosok küzdenek, miközben sok esetben a központ napi működése is veszélybe kerül az alacsony költségvetés miatt, nem beszélve az életmentő műtétekről. Itt végzik el a legfontosabb gyermekszívműtétek közel 90 százalékát.


Kokót kedvese, a maratoni futó Kata mindenben támogatja, így nem volt kérdés, hogy most is vőlegénye mellé áll. A pár nyolc hónapnyi ismeretség után a közelmúltban jelentette be az eljegyzését.

– A jegyesem, Kata általam került be a programba és igyekszünk együttes erővel felhívni a figyelmet a fontosságára. Kevesen tudják, hogy manapság a szívbeteg gyermekek legnagyobb részének gyógyítható a betegsége és jelentősen lehet javítani az életkörülményeiken – mondta Kokó.

Triatlon után kérte meg Kata kezét

Nem mindennapi körülmények között jegyezte el szerelmét Kokó. Az ökölvívó egy 226 kilométeres, embert próbáló táv teljesítése után húzta párja ujjára a gyűrűt.

– Beavattam a barátainkat és a családunkat is a tervembe, ott volt a párom édesanyja is. Nagyon megható volt az egész. Természetesen a gyűrűt is titokban vettem, én választottam és nagyon tetszett Katának, csak a méreten kellett igazítani, mert azt nem találtam pontosan el. Hogy mikor lesz az esküvő? Azt gondolom, amikor mindketten úgy érezzük, hogy itt az ideje, korábban még az eljegyzésen sem gondolkodtam. Minket most csak a boldogságunk érdekel – nyilatkozta Kokó a Lokál Extrának.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek