2020. május 24., vasárnap
Eszter, Eliza

Egyéb Tatabánya

Minden a lecsó körül forgott Kertvárosban

Idén is sikeres volt a Kertvárosi Lecsó Fesztivál. Harmincnégy csapat kreációit kóstolhattuk meg, amelyek között volt húsos, zöldséges és retró is, mindenki a saját, otthoni hagyományos receptjét készítette el.

A VIII. Kertvárosi Lecsó Fesztiválra idén is sokan látogattak ki, nemcsak a rotyogó finomságok, hanem a színes programok miatt is. A gyerekeket játszó- és sporteszközök, póni és kisvonat is várta, délután pedig sorra érkeztek a színpadra a fellépők, többek között a Show Formációs Táncegyüttes és Márió, a harmonikás szórakoztatta a nagyérdeműt.


– Ennek a rendezvénynek küldetése is van, hogy elvigye a városrész jó hírét, a mi tevékenységünket, az itt folyó munkát. Élénk az érdeklődés, minden évben több mint ezer ember fordul meg a fesztiválon, és a jó szándékú indíttatás sem hiányzik, most is az árva kutyusoknak gyűjtünk – emelte ki Pákai Ernő. A Bányász Művelődési Otthon vezetője azt is hozzátette, hogy az elkészült lecsókat szándékosan nem versenyeztetik meg egymással, hiszen nem szeretnék, ha valaki rossz érzésekkel térne haza a fesztiválról. Az alapelv az, hogy mindenki jól érezze magát, a kóstoló közönség pedig maga dönthesse el, hogy melyik lecsó ízlik neki a legjobban.

Fontos a gondos előkészítés

Mindenkinek van egy saját receptje

Nem versenyeztek: örömből főztek

Az idei fesztiválon nem csak a paradicsomos, paprikás finomságokat kóstolhattuk meg, rendhagyó módon egy hatalmas tortából is csemegézhetett, aki szeretett volna, hiszen a városrész most ünnepelte 65. születésnapját. Az édességet Schmidt Csaba polgármester és Magyarné Kocsis Andrea, Kertváros családi házas övezetének önkormányzati képviselője szeletelték fel és köszöntötték Kertvárost.


Az igazán lelkiismeretes szakácsok és kukták közül azonban többen is kihagyták a tortát, mert egy percre sem hagyták ott a bográcsukat, amelyben rotyogott az általuk készített lecsó. A csapatok felállása most is változatos volt, hiszen volt, aki a családtagokat szedte össze, voltak baráti társaságok és munkahelyi közösségek is. Szijártó Márton és barátai mind a húszas éveiket tapossák, túl nagy rutinjuk még nincs a főzésben, de azt mondta, felkészültek lecsóból, a titok pedig az időzítés, az, hogy minden hozzávalót a megfelelő pillanatban adjanak hozzá az ételhez.
Talán a lecsófesztiválnak is ez a titka, mindig a megfelelő programmal, a megfelelő körítéssel sikerül a városrészbe csábítani az érdeklődőket erre a baráti hangulatú, évről évre sikeresebb rendezvényre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.