2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Miskolc

Miskolcé a legjobb előadás 2017-ben!

A Miskolci Nemzeti Színház előadása, a Rusznyák Gábor által rendezett Kivilágos kivirradtig nyerte el idén a Színikritikusok Díját a legjobb előadás kategóriában.

Az elismeréseket 38. alkalommal ítélte oda a Színházi Kritikusok Céhe az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeiért. A céhtagok tizenöt kategóriában díjazták az alkotókat, színészeket és előadásokat.


Rusznyák Gábor rendező a díjátadón – fotó: Éder Vera

Rusznyák Gábor elmondta, felemelő érzés, hogy ezt az elismerést az ő darabja nyerte el idén.

– Bevallom, sokat jelent ez a díj. Voltak már sikeres rendezéseim, de azt hiszem, a Kivilágos kivirradtig valóban kivételes dolog az életemben. Ritka együttállás eredménye ez az előadás: nagyon erősek a színészek és felkavaró, mélyre ható maga a téma is – akár a családi történetek, akár a zsidókérdés boncolgatása –, és mindezt megerősíti a díszlet, a jelmez és a zene is, amely szintén jelölést kapott a Színikritikusok Díjára. Nagyon jó érzés tudni, hogy az üzenet kritikushoz, nézőhöz egyaránt eljutott, az előadásról csak dicsérő kritika jelent meg, és a nézőktől is pozitív visszajelzéseket kaptunk – mondta a rendező.

Kivilágos kivirradtig a Miskolci Nemzeti Színház színpadán – fotó: Galos Mihály Samu

A Színházi Kritikusok Céhének tagjai legalább kilencven premier megtekintése után töltötték ki a szavazólapot. Az ünnepélyes díjátadó gálát szeptember 21-én, a magyar dráma napján tartották a Budapest Bábszínházban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.