EUR: 344,19 Ft
CHF: 316,77 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Külföld

Mobilalkalmazással akar segíteni a migránsoknak az IOM

MigrantApp néven mobiltelefonos alkalmazást mutatott be pénteken Costa Ricában a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM), melynek célja, hogy az úton lévők elkerülhessék a felesleges veszélyeket és kockázatokat.

Az appot egyelőre Közép-Amerikában teszik majd elérhetővé angol, spanyol és francia nyelven. Az IOM szerint ugyanis a Mexikón keresztül észak felé tartó útvonal jelenleg a világ legforgalmasabb migrációs folyosója.


A program az amerikai külügyminisztérium támogatásával készült, és “világos és megbízható információkat nyújt a jogi lehetőségekről” a migránsoknak – magyarázta az alkalmazás bemutatóján Roeland de Wilde, az IOM Costa Rica-i irodájának vezetője. De Wilde rámutatott, hogy az app felhívja majd a figyelmet az úton leselkedő veszélyekre, a bűnözők jelentette fenyegetésre, biztonsági, egészségügyi információkkal szolgál, továbbá szálláshelyek és segélyszervezetek elérhetőségét is tartalmazni fogja.

Az IOM tudatta: ha Közép-Amerikában sikeres lesz a MigrantApp, akkor a világ más térségeiben is elérhetővé fogják tenni.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek