2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

Mobilalkalmazással akar segíteni a migránsoknak az IOM

MigrantApp néven mobiltelefonos alkalmazást mutatott be pénteken Costa Ricában a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM), melynek célja, hogy az úton lévők elkerülhessék a felesleges veszélyeket és kockázatokat.

Az appot egyelőre Közép-Amerikában teszik majd elérhetővé angol, spanyol és francia nyelven. Az IOM szerint ugyanis a Mexikón keresztül észak felé tartó útvonal jelenleg a világ legforgalmasabb migrációs folyosója.


A program az amerikai külügyminisztérium támogatásával készült, és “világos és megbízható információkat nyújt a jogi lehetőségekről” a migránsoknak – magyarázta az alkalmazás bemutatóján Roeland de Wilde, az IOM Costa Rica-i irodájának vezetője. De Wilde rámutatott, hogy az app felhívja majd a figyelmet az úton leselkedő veszélyekre, a bűnözők jelentette fenyegetésre, biztonsági, egészségügyi információkkal szolgál, továbbá szálláshelyek és segélyszervezetek elérhetőségét is tartalmazni fogja.

Az IOM tudatta: ha Közép-Amerikában sikeres lesz a MigrantApp, akkor a világ más térségeiben is elérhetővé fogják tenni.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Pusztító Florence

  A nap képe: Pusztító Florence

  Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.

 • Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Több, mit 7500 New Orleans-i ügyfelet kapcsolt le az áramellátásról egy kóbor macska, amikor az bejutott a szolgáltató telephelyére. Az áramszünet leginkább a város üzleti negyedét és néhány szomszédos környéket érintett, a közüzemi szolgáltató pedig egyelőre nem jött rá, hogy a cica mégis hogyan tudta megkerülni az állomás biztonsági eszközöket.

 • Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  A virginiai Amelia Courthouse-ban élő Charles Martin azt állítja, hogy egy nyári égszakadásnak köszönheti, hogy kőgazdag lett. A mázlista férfi ugyanis azt állítja, hogy miután hazatért a munkából, nekilátott levágni a füvet háza körül, ám egy hirtelen jött eső keresztül húzta számításait.