2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb XIV.kerület

Művészet a ligetben

A Magyar Nemzeti Galéria együttműködésben a Szépművészeti Múzeummal és a Néprajzi Múzeummal kiköltöztette egy napra a művészetet a parkba a gyerekek kedvéért.

Megnézni, megérinteni, megszagolni, kipróbálni, meghallgatni, sőt mindezek által inspirálva alkotni, közös élményt szerezni – ez volt a célja a Városligetben megrendezett ArtPark rendezvénynek, amelynek programját a három múzeum pedagógusai állították össze, hogy a gyerekekben felébresszék a művészet és a természet iránti vágyat, szeretetet és a saját alkotás iránti igényt.


Rengeteg program várta a gyerekeket a Városligetben (Fotó: Keresztesi Balázs)

Voltak óriásfestmények, művészeti alkotásokhoz kapcsolódó fejtörők, létrehoztak közösen varázsszőnyeget, hatalmas mandalakifestőt, készítettek garantáltan repülni képes sárkányrepülőt, molinótáskát, mini fűszerkertet, de építettek homokvárat, közösen játszottak a régi játékokkal, beszélgettek az élővilágról és a művészetről. Volt olyan, nyolcállomásos játék, ahol mindenütt a gyerekek életkorához, érdeklődési köréhez és képességeihez mérten állították össze a feladatokat. Ráadásul a játékba bármelyik állomáson be lehetett kapcsolódni, a gyerekek a feladatokat és az útvonalat jelző füzetet kaptak, ebbe gyűjthették a sikeresen elvégzett feladatokért járó pecséteket. Valamennyi állomáson volt lehetőség megpihenni, képzett múzeumpedagógusoktól és gyerekszerető segítőktől kérdezni az ott bemutatott alkotásokkal kapcsolatban.

Kapcsolódó Cikkek