2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Miskolc

Negyven háznak lesz újra teteje Megyaszón

Összesen 7313 négyzetméter, egyedi méretre szabott trapézlemezt és hozzá való kiegészítőket oszt szét a legnagyobb károkat elszenvedő családok között a Magyar Vöröskereszt Megyaszón. Az elmúlt hetekben minden rászoruló házát szakemberek mérték fel. Ez alapján kezdődhetett meg a tetőt borító lemezek méretre gyártása. A felszerelésben szakemberek segítik majd a háztulajdonosokat.

A 12 millió forint értékű adományra azért van szükség az abaúji településen, mert nyár közepén jégeső tarolta le a tetőkről a régi palákat, szaggatta le a cserepeket szerte a faluban. A segítség azonban itt nem ér véget: szeptember utolsó hetében 183 család kap 11 kiló tartós élelmiszert és 3,5 kiló takarítószert több mint egymillió forint értékben.

Fellélegezhetnek a megyaszóiak – fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.