EUR: 349,16 Ft
CHF: 326,90 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Sopron

Negyvenéves a Lackner iskola

Jubileumot ünnepel a Lackner Kristóf Általános Iskola, ugyanis negyven éve működik az intézmény. Forrás Béla igazgatóval beszélgettünk, aki huszonnegyedik tanévét kezdte meg a „piros” iskolában.

– Jelentős jubileum a 40 év, mit érdemes kiemelni ebből az időszakból, az iskola történetéből?
– 1977. szeptember 1-jén nyitotta meg iskolánk a kapuit, mint a lakótelep egyetlen iskolája. Talán pont ezért kiemelt küldetésünk egy lakótelepi iskola működtetése az európai tudásért.


Forrás Béla huszonnegyedik tanévét kezdte igazgatóként
Fotó: Lackner iskola

– Az iskola híres sportsikereiről, több neves sportoló járt ide.
– Kezdetektől fogva kiemelten kezeljük a testnevelés fontosságát. Tizenegy országos diákolimpiai bajnoki címmel rendelkezünk különböző sportágakban, és a mai napig utánpótlás-nevelői vagyunk a labdarúgásnak és a kosárlabdának. Több NB I-es sportoló kezdte nálunk a sportpályafutását. Nem is sorolnék fel neveket, nehogy kihagyjunk valakit. Az élsport mellett nagy hangsúlyt helyezünk a tömegsportra.

Kicsik és nagyok egyaránt élvezték az ünnepséget
Fotó: Lackner iskola

– A sporton kívül milyen erőssége van még a Lacknernek?
– Rendkívül sok pluszfoglalkozást tartunk tanulóinknak. A nyolcvanas évek közepétől elsők között kezdtünk el angol nyelvet oktatni a német mellett. Jelenleg is több olyan tanulónk van, aki a nyolcadik osztály év végén nyelvvizsgát tett. Az elmúlt években sok pályázatot nyert iskolánk, amelynek célja a gyerekek szabadidős tevékenységének eltöltése. Kiemelten foglalkozunk az egészséges életmód, egészséges táplálkozás témakörével. Emellett intézményünk fontosnak tartja a szülőkkel való kapcsolattartást, jelenleg egy nagyon aktív szülői munkaközösségünk van. Mindig hangoztatjuk, hogy a családdal közösen lehet nevelni, oktatni tanulóinkat.
– Önnek mit jelent a Lackner?
– Huszonnegyedik igazgatói tanévemet kezdtem idén. A legfontosabbnak azt tartom, hogy őszinte, jó légkörben tudjon együtt dolgozni tanár, gyerek és szülő. Ebben az a  legfőbb feladatom, hogy biztosítsam a feltételeket a nyugodt munkához.


Dr. Fodor Tamás polgármester is beszédet mondott

– Nemrég komoly ünnepséget tartottak.
– Valóban, a 40 éves jubileumot egy születésnapi partival kezdtük. Ezen az esemény dr. Fodor Tamás polgármester is mondott köszöntőt, amelyben méltatta iskolánkat és ígéretet tett egy 320 millió forintos felújításra. A rendezvény szervezésében rengetegen részt vettek, szülők, volt tanítványok, kollégáim. Ezúton is köszönöm azt a nagy szeretetet, ami a szervezést kísérte.
– Mit tartogat még a jubileumi év?
– A jubileumi év során a már megszokott programjaink mellett volt tanítványainknak különböző sportrendezvényeket, például labdarúgótornát szervezünk. Több volt diákunk jelezte, hogy osztálytalálkozókat tartanának. Most kezdtük el hirdetni a nosztalgia sítáborunkat azon tanulóink és szülők részére, akik nálunk tanultak meg síelni. Iskolánk épületének falaira rengeteg régi fotót helyeztünk el, ami nagy sikert arat a volt tanítványok és ide látogatók körében.

Forrás Béla igazgató az összhangra törekszik
Fotó: Lackner iskola

 

A Lackner Kristóf Általános Iskolában, a lakótelep egyetlen iskolájában  1977. szeptember 1-jén kezdődött meg a tanítás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.