EUR: 345,97 Ft
CHF: 323,81 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Életmód

Nemsokára itt a SzakMÁzz!

A pálya- és iskolaválasztás előtt állók számára október 10–11-én rendezik meg a SzakMÁzz! Budapest Pályaválasztási kiállítást, ahol az érdeklődők a fővárosi szakképzési centrumok és nem állami fenntartású intézmények képzéseivel, közel száz szakmával ismerkedhetnek meg – közölte a Budapest Főváros Kormányhivatal az MTI-vel.

Számos szakma megjelenik a kiállításon – Profimedia, INSADCO Photography

A fővárosi kormányhivatal idén szervezi meg hatodik alkalommal a pályaválasztási kiállítást, amely a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló, elsősorban általános iskolás tanulókat és a szakképzettséggel nem rendelkező fiatalokat segíti a szakmaválasztásában. A résztvevők ezenfelül a munkaerőpiaci helyzetről és a hiányszakmákról is tájékozódhatnak. A rendezvény, amelynek a Hungexpo Budapesti Vásárközpont ad otthont, mindkét nap ingyenes lesz és 9–16 óra között várja az érdeklődőket. Tavaly 2000 pályaválasztás előtt álló fiatal jelentkezett be a kétnapos rendezvényre, amelyen közel száz szakközépiskola és szakgimnázium mutatja be az elérhető képzéseket és szakmákat. A kiállításon számos szakmacsoport jelenik meg, többek között műszaki-technikai, kereskedelmi, vendéglátó, it-számítástechnikai, művészeti, egészségügyi és építőipari.


Kapcsolódó Cikkek

  • Megérkezett a Bisztrónyúlba a koviubi-szett

    Megérkezett a Bisztrónyúlba a koviubi-szett

    A háziasszonyok dolgát megkönnyítik az előre, szettbe csomagolt alapanyagok. A húsleveszöldség csomag régi motoros a piacon, de ahogy beindul a gyümölcsszezon, több helyen lehet kapni előre összeállított gyümölcsleves, vagy gyümölcssaláta csomagot.

  • A borsmenta tea jótékony hatásai

    A borsmenta tea jótékony hatásai

    Találós kérdés: a kertben termesztve sajátos illatot áraszt. frissen szedve nagyon jól tudja ízesíteni az ételt. Teaként frissít:, mi az? Egyszerű a válasz, mégis nehezen találják ki, hogy a borsmentáról van szó.