2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Ózd

Nevezési rekord a VII. ózdi triatlonversenyen

A sportág hazai szezonzáró versenyeként is emlegetett, a triatlonszövetség által jegyzett ózdi verseny évről évre több versenyzőt csal a városba. Nyolc korcsoport mintegy kétszáz versenyzője állt rajthoz különböző kategóriákban, helyiek is dobogóra állhattak.

A szeptember 3-án megtartott sportrendezvény az évek során már a hetedik volt. Elindítója Vitális István és Fröhlich Tamás, a két amatőr sportoló közös kerékpározás közben gondolta ki, hogy a város imázsának javítása céljából országos rangú triatlonversenyt kellene szervezni. Megkeresték a városháza akkori sportreferensét, Vanczák Attilát, aki felkarolta a dolgot és 2011-ben megrendezték az első triatlonversenyt. Az úszást akkor a még működő Gyári uszodában bonyolították le, majd változott a helyszín. A versenyek központja a városi strand lett, ahol nemcsak úsztak a sportolók, hanem onnan vezényelték le a sikeres sportnapot.


Fröhlich Tamás volt a verseny titkára, Vitális István pedig a szervezőbizottság elnöke. Utóbbi elmondta, hogy az időjárás kedvező volt és baleset nélkül lezajlott a három versenyszám, amelyre érkeztek amatőr és elit kategóriájú sportolók. A legtöbben Tiszaújvárosból és Debrecenből álltak rajthoz. Hozzátette: köszönet illeti az anyagi támogatásért a város önkormányzatát, mellé pedig felsorakozott több képviselő és néhány ózdi cég is. Ismét kiváló munkát végeztek az önkéntesek, akik anyagi ellenszolgáltatás nélkül tették a dolgukat. Sikerült elérni, hogy a triatlonversenyzők újra Ózd jó hírét vigyék magukkal.

Fotó: Lokál
Képalá: Dobogósok a triatlonversenyen (balra civilben Vitális István)

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.