EUR: 344,73 Ft
CHF: 322,44 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Sport

Neymar összeverekedett Cavanival

Hat fordulóra volt szükség és Neymar máris balhézni kezdett a Paris Saint Germain-ben. A brazil klasszis a francia L’Équipe szerint összeverekedett Edinson Cavanival.

Meglepő hírrel rukkolt elő az egyik legnagyobb tekintéjű labdarúgással foglalkozó lap Franciaországban. A L’Équipe értesülései szerint ugyanis a Lyon ellen 2-0-ra megnyert vasárnapi bajnoki után a Paris Saint Germain két labdarúgója, Neymar és Edinson Cavani egymásnak esett az öltözőben.


Az indulatok elszabadulásának oka az lehetett, hogy az uruguayi csatár nem adta át a lehetőséget Neymarnak egy tizenegyesnél, csak ha b a tortán, hogy Cavani egyébként kihagyta a büntetőt. Az eset előtt egy szabadrúgásnál is érdekes pillanatok történtek: Daniel Alves nem adta oda a labdát Cavaninak, hanem Neymar kezébe nyomta.

A két felet egyébként a franciák szerint Thiago Silva és Marquinhos választotta szét.


A L’Équipe egyébként arra is rájött, hogy miért lehet gondja Cavaninak azzal, hogy átadja a tizenegyesek rúgását újonnan érkezett csapattársának. A lap úgy tudja, hogy Cavani szerződésében van egy olyan kitétel, miszerint ha gólkirály lesz, akkor plusz 1 millió eurót (300 millió forint) kap. Jelenleg a csatár vezeti is a Ligue 1 góllövőlistáját hat találattal, és a legnagyobb kihívója épp Neymar lehet, aki eddig ötször volt eredményes a francia élvonalban.

Az eset odáig fajult, hogy Neymar állítólag közölte a PSG vezetőségével, hogy adják el Cavanit. A spanyol Sport című lap szerint Neymar lehetetlennek nevezte viszonyát az uruguayival.

Cavani viszont nyugodtan nyilatkozott az uruguayi Gol de Medianoche de Radio Universal rádiócsatornának.

– Nincsen semmi probléma köztünk. Neymar csak most érkezett, és azt szeretnénk, hogy minél jobban alkalmazkodjon az új környezetéhez – fogalmazott a 30 éves futballista.

Korábban Unay Emeri, a PSG vezetőedzője azt mondta, hogy közbe fog lépni, ha a két futballista vitája eldurvulna. Várjuk a fejleményeket.

Kapcsolódó Cikkek