EUR: 348,28 Ft
CHF: 326,61 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Szeged

Nógrádi György: Orbán Viktort elismerik az EU-ban!

A biztonságpolitikai szakértő szerint a világ négy bevándorlási célterületéből háromban sokkal szigorúbban lépnek fel az illegális bevándorlás ellen, mint az öreg kontinensen. Nógrádi György azt tapasztalja, hogy habár a nyugati politikusok mindig kritizálják a magyar miniszterelnököt, néhány hónappal később mégis csendben az ő tanácsait követik.

– Kilenc nappal a kerítés felépítése előtt javasoltam ezt a megoldást. Előző nap még hihetetlenül okosnak számítottam, másnap már öt médium szerint „hülye” lettem. Kiderült, egy publikációm sincsen, pedig minden évben rendszeresen publikálok, Párizstól Varsóig adok elő – nyilatkozta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Lokál Extra Szegednek. Az ismert egyetemi tanár a hamarosan induló nemzeti konzultáció apropóján látogatott a megyébe: a tervek szerint hét kérdést tesz fel a kormány a bevándorlásról és a kötelező kvótáról, így elsősorban a világot érintő migrációs folyamatokról beszélt.


Az ismert egyetemi tanár a hamarosan induló nemzeti konzultáció apropóján látogatott a megyébe

– Három globális játékos van a világpolitikában: az Egyesült Államok, valamint tőle messze lemaradva Kína és Oroszország – mondta. Rámutatott, a világon összesen négy irányt céloznak meg a bevándorlók. Az első Ausztrália, itt azonban szigorú a határvédelem, s egy olyan szigetre szállítják az elfogott migránsokat, ahol az „életfeltételeik – kulturáltan fogalmazva – sem nevezhetők túl jónak”. A második a Perzsa-öböl szunnita arab államai, amelyek nem fogadnak be politikai okokból érkezőket. Szintén sokan szeretnének az Amerikai Egyesült Államokba bejutni. – Szeptember 11. után az USA úgy döntött: fontosabb számára a biztonság, mint a szabadságjogok. Európa viszont ezt a jelenlegi helyzetben kezdi mondani – magyarázta. Obama évente százezer embert engedett be, ez a kvóta a felére csökkent Trump elnökségével. Többségük Közép- és Dél-Amerikából érkező spanyol ajkú menekült.

Eltűntek

Nógrádi szerint a migránskérdés megoldása Németország nélkül nem lehetséges. Emlékeztetett rá, 2015-ig folyamatosan nőtt az Európába érkező illegális bevándorlók száma. Nem ismert, hogy pontosan mennyien vannak, maga Berlin is csak becsülni tudja ezt, körülbelül 1,1–1,5 millió migráns jött be, akikből mintegy 300 ezer eltűnt.

A legutolsó célterület maga Európa. Két útvonalon keresztül érkeznek a migránsok: Törökországon és a Földközi-tengeren át. – Európának el kell döntenie, hogy mit akar. Nincs olyan tagállam az Európai Unióban, amely migránsokat kíván befogadni – fogalmazott Nógrádi György. Szerinte hiába kritizálják a magyar déli határvédelmet, akkor is a kerítéssel védtük meg az EU-t és a visegrádi államokat. Megjegyezte, Orbán Viktor bármit is tesz, a nyugati politikusok nekimennek, majd szépen csendben követik a példáját – utalt az osztrák „kapukra” szárnyacskákkal, azaz az ottani kerítésre. Nálunk alacsonyabb a terrorfenyegetettség, mint Európa más térségeiben, ennek köszönhetően az európai lakosság elismerte a magyar kormány eredményeit, tisztelik a magyar miniszterelnököt az unióban.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.