2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Nyíregyháza

Nyíregyházi tűzoltó a célban

A napi akár négyszáz kilométeres kerékpározás, a Mátrabérc ötvenöt kilométeres teljesítménytúrája után a debreceni maratont is teljesítette Péter Tibor tűzoltó főtörzsőrmester, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsokság beosztott tűzoltója, aki a 42 kilométeres távon kategóriájában az első lett.

(Fotó: Péter Tibor magángyűjteménye)

A nyíregyházi főtörzsőrmester 418-as számmal állt rajthoz, és 4:45:50-es idővel teljesítette a 42 kilométeres maratoni távot, ezzel érte el kimagasló eredményét a Nagyerdei Terep Maratonon.


Tibor négy évvel ezelőtt kezdett el komolyabban foglalkozni a sportolással, első körben kerékpárra pattant, majd mellette a gyalogtúrák következtek. Ahogy fogalmazott, fokozatosan terhelte magát, előbb a Balatont egyszer, majd naponta már kétszer, azóta többször is körbetekerte, így ma már elmondhatja, hogy akár napi négyszáz kilométert is képes kerekezni.

– Nehéz elhinni, de egészen a Balti-tengerig kerekeztünk az egyik túratársammal, ezt a távot kilenc nap alatt tettük meg Nyíregyházáról, kétezer kilométer volt  emelte ki a főtörzsőrmester, hiszen ennyi szabadság állt akkor rendelkezésére.


 Többször jártam már Lengyelországban, a magas hegyek és a csodálatos látvány kárpótol a terepnehézségekért  mesélte Tibi, aki tizenegy éve szerelt fel a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságra, de már általános iskolába is a laktanya szomszédságába járt. Ezután karosszériajavító lett és a honvédségtől szerelt át, így jelenleg beosztott tűzoltóként teljesít szolgálatot, de a hivatása mellett a szabadidejében is a kihívások között él. Hároméves kerékpárjában 27 ezer kilométer van, és érdekességként azt is megtudtuk, hogy ez a teljesítmény nagyobb, mint amit 16 éves személygépkocsija átélt. Nem csoda, hiszen a túrázás szenvedélyének is hódol, legyen az teljesítménytúra vagy csak „szimpla” kirándulás. A családja, felesége és három gyermeke szívesen kirándul édesapjukkal, de a kerékpározásra és újabban a futásra már egyedül engedik el.

(Fotó: Péter Tibor magángyűjteménye)

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.