EUR: 344,50 Ft
CHF: 318,12 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Szombathely

Nyugdíj mellett dolgozni

Október elseje az idősek világnapja. Szombathelyen dupla ünnep lesz ez a még aktív korosztály számára: ettől a naptól kezdve működik hivatalosan a SENIORMASTERS Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet, amelynek tagjai kedvező feltételek mellett térhetnek vissza a munka világába.

A szakemberek szerint elsősorban a kereskedelemben és a vendéglátásban helyezkedhetnek el a munkát vállaló nyugdíjasok, de az már szinte bizonyos, hogy a Vas megyei munkaerőhiányon is enyhíthet az új szövetkezeti forma. A nyugdíjasok szövetkezeti tagként, közreműködőként végeznek majd munkát, így megtarthatják a nyugdíjukat, a munkabérük után pedig csak 15 százalékos szja-t kell fizetniük.  Az érdeklődőket az MMIK épületének második emeleten található ügyfélszolgálati irodában várják minden hétköznap hétfőtől péntekig 8-tól 12 óráig.

Nyugdíjas-szövetkezet alakult Szombathelyen Fotó: szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.