2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Kecskemét

Nyugdíjasok kiállítása

Mintegy hatvan nyugdíjas alkotó közel százötven alkotását tekinthették meg a látogatók három napon át a Barátok templomának Porta klubhelyiségében. A negyedik alkalommal megrendezett kiállítás a város nyugdíjasainak kézimunkáit tárta a nagyközönség elé.

A Barátok templomának udvarán gyűltek össze barátaik, rokonaik társaságában azok a nyugdíjasok, akiknek alkotásaiból kiállítás nyílt a templom udvarán található Porta klubhelyiségben.


A Kodály Kórus előadása után Mák Kornél alpolgármester köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a kiállítást.

– Ha valaki egy gyönyörű kézimunkát elkészít, az nem egyik napról a másikra történik. Egy ilyen alkotás megszületése igen hosszú folyamat. Amíg megtanulja, amíg kitalálja, amíg megalkotja, hosszú időt vesz igénybe. Nagyon nagy türelem kell hozzá, de a végeredmény esztétikai élményt ad az embernek, és egy lakás dísze lehet. Ehhez pedig szükség van külső teljesítményre (kézügyesség) és belső teljesítményre is (igényesség és fantázia). És fantáziára! Mert fantázia nélkül nincs alkotás – mondta Mák Kornél.

Három napon át a Barátok temploma ad otthont a csodálatos kézimunkáknak

A harminchat kecskeméti nyugdíjas klubot összefogó Kecskeméti Nyugdíjas Szövetség által összegyűjtött, többségében kézzel készített alkotásokat csak nagyon rövid ideig, péntektől vasárnap estig tekinthették meg az érdeklődők a Barátok templomának Porta klubhelyiségében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.