2018. március 23., péntek
Emőke

Külföld

Őrizetbe vettek egy férfit, mert drónokat vásárolhatott dzsihadisták számára

Egy dán bíróság pénteken elrendelte egy 28 éves férfi vizsgálati fogságát azzal gyanúsítva, hogy drónokat és éjjellátó kamerákat vásárolt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számára.

A gyanúsított a koppenhágai rendőrség szerint tavaly novemberben kezdte a vásárlásokat. A rendvédelmi szervek közölték: az Iszlám Állam a drónokat Szíriában és Irakban az ellenségeivel szembeni terrorcselekményekhez akarta felhasználni.


A koppenhágai kerületi bíróság a törvényszék zárt ajtók mögötti meghallgatáson rendelte el a meg nem nevezett férfi 25 napra szóló őrizetbe vételét.

Sidsel Klixbull ügyész szerint a bírósági döntés időt enged a rendőrségnek és a vádhatóságnak a további nyomozáshoz.

Az ügynek van egy másik gyanúsítottja is, egy 31 éves férfi, aki azonban szökésben van. A rendőrség közlése szerint a Dániából Törökországba küldött szerkezetek egy része ő hozzá jutott el. Ellene nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tűzszünet kezdődött Szíriában

  Tűzszünet kezdődött Szíriában

  Csütörtök éjjel kezdődő tűzszünetről sikerült megállapodni a második legnagyobb kelet-gútai fegyveres szervezettel, a Fajlak ar-Rahmán nevű iszlamista csoporttal – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH), valamint a damaszkuszi rezsimet támogató Hezbollah libanoni síita milícia által működtetett sajtó.

 • 600 vendég Harry hercegék esküvőjén

  600 vendég Harry hercegék esküvőjén

  Harry herceg és amerikai menyasszonya, Meghan Markle hatszáz vendéget hívott meg májusi esküvőjükre, de a listán szereplő neveket egyelőre nem hozták nyilvánosságra – közölte csütörtökön a Kensington-palota.

 • Hétéves kislányt erőszakoltak meg a migránsok

  Hétéves kislányt erőszakoltak meg a migránsok

  Nem bírnak állati ösztöneikkel a Németországba betelepülő migránsok. A német Bild című lap szerint nagy erőkkel kellett kivonulnia a rendőrségnek a Hamburg Bahrenfeld kerületében található menekülttáborba. A bejelentés szerint egy hétéves kislányt erőszakolt meg öt arab férfi.