2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Szekszárd

Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.

A 3D-íjászat a vadon élő állatokat megformázó, térbeli célokról kapta a nevét, amelyeken a különböző találati zónákat nem eltérő színnel, hanem a célba süllyesztett választóvonalakkal jelölik. A sportot űzők elmondása szerint ez a legnehezebb terepíjászati mód, mivel soha nem előre közölt távolságokról kell a lövést leadni, a különböző kategóriákba tartozó íjászok más-más távolságokról röpítik ki nyilaikat.


Az idén a tavalyihoz képest lényegesen többen mérettették meg magukat, így a pálya hosszán és berendezésén is változtatni kellett a szervezőknek. Nyomvonala eltért a tavalyitól, huszonnégy célra kellett lőni, előfordult, hogy hegynek fel vagy éppen lefelé. A lőtávok sem voltak egyszerűek, de komoly szintkülönbségeket is le kellett küzdeni, ami sok esetben még a legkiválóbbakat is próbára tette. A Sötétvölgyi erdőben őshonos őz, szarvas, róka mellett egzotikus vadak is akadtak, így tigrist, medvét is célba kellett venniük a versenyzőknek.

A II. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászverseny kategóriagyőztesei:

BB (barebow): Kiss László (X. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

CRB (számszeríj): Szász Róbert (Észak-Magyaroszági VÍZIG)

CU (csigás): Molnár Márk (Veszprém MKI)

HU (vadász): Fenesi Viktor Ferenc (Fővárosi KI)

PB-HB (pusztai – tradicionális): Sibeki József (BAZ BVI)

Női PB-HB (pusztai – tradicionális): Fejős Klára (OGYŐ)

TR-LB (longbow) Horváth Tibor (Győr-Moson-Sopron RFK)

TR-RB (vadászreflex): Szendi Zoltán (Tolna MKI)

Női TR-RB (vadászreflex): Bókáné Szalai Ibolya (Tolna Megyei BVI)

Csapatgyőztes: Észak-Magyarországi  VÍZIG

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.