EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Debrecen

Páros kolbász: Kódex után kóstolás  

A hétvégén már a hetedik Zamat fesztiválon hódolhattak gasztronómiai élményeknek mindazok, akik bizton nem maradtak éhen, hiszen a három fesztiváli nap alatt összesen háromezer kilogramm debreceni páros kolbásszal várták az érdeklődőket a Nagyerdőbe.

Széles Diána, Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere már a sajtótájékoztatón felidézte, hogy három évvel ezelőtt elkészítették az azóta a hungarikumok listájára is felkerült páros kolbász kódexét, a debreceni páros eredeti receptúrájával. A kódexet aláíró helyi éttermek vállalták, hogy csak az eredeti receptúra szerint készítik és kínálják a páros kolbászt – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a hétvégi Zamat fesztiválon az éttermek versengtek a legzamatosabb debreceni páros cím elnyeréséért, az amatőröknek pedig „Vágod?” címmel hirdettek versenyt, s mindezzel a kilátogató pároskolbász-kedvelők nyerték a legtöbbet.


Ínycsiklandozó falatok várták az éhes fesztiválozókat

 

Az induló csapatok 4-4 kilogramm húst, szalonnát és minden hozzávalót megkaptak a kolbász elkészítéséhez, egyetlen feltétel volt, hogy a húst – az eredeti receptnek megfelelően – nem darálhatták, késsel kellett összevágni a töltelékbe. Miklósvölgyi Péter, a fesztivált szervező Campus Kft. ügyvezető igazgatója az idei fesztivál újdonságáról szólva elmondta, hogy a klasszikus ízeket képviselő éttermek mellett az ország és a régió legjobb streetfood-szolgáltatói is főszerepet kaptak.

A pálinka meghozta az étvágyat

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.