2020. július 06., hétfő
Csaba

Extra

Pikali Gerda: Végre új életet kezdhetünk Károllyal

Alig várja Pikali Gerda, hogy végre ismét párjával, Rékasi Károllyal álljon színpadra abban a darabban, amelyben már korábban is játszottak együtt. A színésznő úgy érzi, szinte újra kezdik most a közös életüket, amit nagyon megviselt a színész két évvel ezelőtti balesete és az azt követő hosszú rehabilitációs időszak.

Kirobbanó formában indítja az évadot Pikali Gerda a József Attila Színházban. A színházi világ kulisszái mögé kalauzoló Nők. Játszmák. Rivaldafény című darabban Gerda sok összecsengést fedezett fel a karaktere és a saját élete között.


– A történetben Camille éppen a karrierje csúcsán van, de időközben celebbé vált és elaprózta a tehetségét. Miután erre rájött, igyekszik visszatérni a komolyabb színházi kihívásokhoz. Én nagyon vigyázni akartam arra, hogy ne váljak ilyenné. Szerencsére erre nem is volt igényem, nem tepertem azért, hogy mindenhonnan az én arcom köszönjön vissza. Persze az élet és néhány lap nem volt túl kegyes hozzám és akarva-akaratlanul is ott voltam  a hasábjaikon, sokszor úgy, hogy azt se tudtam, mit írtak rólam. A szakmában viszont sose kellett görcsölnöm, ha valamivel nem tudtam azonosulni, nem vállaltam el. Tudom, hogy bátor dolognak tűnik ez egy kétgyermekes édesanyától, de már a Színművészeti Egyetem elvégzése óta tudatosan építkeztem. Nekem a szinkronizálás teremtette meg a biztos alapot ahhoz, hogy nyugodtan kereshessem a szakmai kihívásokat. Ilyen számomra a Jóban Rosszban című sorozat, ami egy nagyon erős és összetartó csapat, sőt erős kontraszt is a színházhoz képest: egy forgatáson általában mindig jókedv uralkodik, amíg egy színházi próbafolyamat során számos nehézség kialakulhat, persze a végeredmény mindannyiunkat kárpótol – vélekedett Gerda.

Gerda alighogy befejezte ezt a próbafolyamatot, máris két, szívének kedves munkába fog Verebes István rendezővel és párjával, Rékasi Károllyal. A színész két év után tér vissza véglegesen a József Attila Színház színpadára a már korábban bemutatott, ám Rékasi állapota miatt csak egyszer játszott Boldogság című darabban, illetve a Vágyrajárók című előadásban. Gerda szerint a sok viszontagság után végre újra lenyugodtak körülöttük a kedélyek és a gyógyulás után immár teljes erővel a szerelmükre tudnak koncentrálni.


Rékasi Károly és Pikali Gerda /Fotó: Máté Krisztián

– Nagyon jó formában van Károly, a héten már elkezdtünk próbálni. Már alig várta, hogy visszatérjen, én meg hogy újra együtt dolgozzunk. Most újra fel kell vennünk a tempót, hiszen próbálunk, játszunk, forgatunk és éjszaka együtt tanuljuk a szöveget. Ez azonban rettenetesen inspirál és elfeledteti velem a fáradtságot. Három éve nem voltam nagyobb pihenésen, nyáron is csak hosszú hétvégéink voltak a gyerekeimmel vagy Károllyal. Az viszont, hogy végre vissza tud térni és gyakorlatilag újra tudjuk kezdeni az életünket, mindenért kárpótol. Nehéz volt mindkettőnknek ez a két év, sokat kellett küzdenünk. Én minden karácsonykor türelmet kértem a Jóistentől, voltak pillanatok, amikor szükség is volt rá. A szerelmünk viszont erősebb volt mindennél, és sikeresen átvészeltük ezt a hosszú és nehéz időszakot. Mindig is éreztem, hogy ő az, akit kerestem, igazi gentleman, ez manapság már sajnos kihalóban van.

Leszbikus románcba bonyolódnak Fehér Annával

Legújabb darabjukban a két színésznő színházi alkotókat játszik, akikről az előadás folyamán kiderül, hogy korábban romantikus kapcsolat kötötte őket össze.

– Amikor Velma Kellyt játszottam a Chicago című musicalben adnom kellett egy szájra puszit az egyik partnernőmnek a színpadon. Most a történet érzelmi részére koncentrálunk, csupán annyi derül ki, hogy korábban volt köztük valami, miközben a karakterem szeretné tisztázni, hogy az Anna által alakított rendező-írónő számára is már csupán múlt ez a kapcsolat. A színház engem elfogadásra nevelt, hiszen sok, a saját neméhez vonzódó kolléga dolgozik köztünk. Viccesen szoktam is mondani, hogy szerelmi jelenetet sokkal könnyebb egy meleg kollégával játszani – mesélte Gerda.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek