2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Belföld

Rablással bukott le hét év után a petőfiszállási gyilkos

Volt tanítónőjét rabolta ki hétfőn egy 41 éves férfi Petőfiszálláson. 83 éves áldozata kijátszotta, így a rabló rendőrkézre került. Mégis a rendőröket érte a nagyobb meglepetés, amikor lefuttatták a férfi DNS-ét adatbázisukban, mert kiderült: ugyanaz a férfi végzett 47 késszúrással egy másik idős asszonnyal a faluban hét évvel ezelőtt.

Lehet, hogy csak a lélekjelenlétének köszönheti életét Margitka néni, az a 83 éves egykori tanítónő, akit volt tanítványa, falubelije próbált meg kirabolni hétfőn. A rendőrség a rablásról részletesen beszámolt.


– A kiskunfélegyházi rendőrök nyomozást indítottak rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 41 éves petőfiszállási férfi ellen, aki szeptember 18-án 13 óra körül megjelent az egyik petőfiszállási tanya udvarán, ahol előbb elbújt a mellékhelyiségben, majd rátámadt a 83 éves tulajdonosra – áll a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság keddi közleményében.

A támadó torkon ragadta Margitka nénit, kést szorított a nyakához és a pénzét követelte. A nyugdíjas tanítónő át is adta néhány ezer forintját és közölte, nincs több pénze. A gyanúsított viszont további 50 ezret követelt, az idős asszony azt mondta, át kell mennie a szomszédba kölcsönkérni. Onnan azonban inkább rendőrséget értesítette. A kiérkező körzeti megbízottak perceken belül elfogták a támadót, akinél a kést is megtalálták.


A zsaruknak eszükbe jutott, hogy a településen hét évvel korábban, 2010. augusztus 19-én hasonló módon követtek el egy gyilkosságot. Az áldozat ott is egy egyedül élő idős asszony volt, aki a Lokál információi szerint 47 késszúrással öltek meg a saját tanyáján. Úgy tudjuk: az elfogott rablótól levett DNS-minta hozta meg a váratlan sikert. Az ugyanis egyezett azzal a DNS-nyommal, amelyet a 2010-es emberölés helyszínén sikerült rögzíteniük.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben mára ígért tájékoztatást, de a gyilkosságról kiadott közleményükben elismerik, hogy a hét évvel előtti gyilkosság elkövetőjét „más bűncselekmény miatt már elfogták”.

Kapcsolódó Cikkek