2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb Szolnok

Reggelivel várták a bringásokat

2002 óta rendezik meg minden évben az Európai Mobilitási Hetet, melynek fő célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Magyarország is évről évre részt vesz az akcióban, amellyel arra szeretnék rávenni az embereket, hogy az autózás helyett válasszanak olyan közlekedési formát, ami környezetkímélő: pattanjanak biciklire, ha megtehetik, járjanak gyalog vagy használják a különböző tömegközlekedési eszközöket.

A Mobilitási Hetet egész Európában megrendezték szeptember 16. és 22. között, az utolsó napon pedig a hagyományokhoz hűen Autómentes Nappal zárult, mely alkalomból Szolnokon reggel fél 7 és fél 9 között üdítőt, kávét és péksüteményt osztogatott az önkormányzat a Kossuth téren bringázóknak, a kisebbeknek pedig ajándékkal kedveskedtek. Az eseményen a Szolnoki Rendőrkapitányságnak köszönhetően BikeSafe regisztrációt is lehetett kérni, melynek célja a kerékpárok nyilvántartása, a kerékpárlopások megelőzése, illetve – ha már megtörtént a baj – a lopott biciklik felderítése és tulajdonoshoz való visszajuttatása.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.