2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Érd

Rendezvénysorozattal köszöntötte a város a reformációt

Több gyülekezet – az Érdi Központi Református Gyülekezet, az Érdligeti Református Egyházközség, az Érd-Parkvárosi Református Egyházközség és az Érdi Evangélikus Egyházközség – programsorozatot szervezett a reformáció fél évezredes évfordulójának méltó megünneplésére.

Az ünnepi istentiszteletet követően a főtéri színpad adott otthont a köszöntőbeszédeknek, valamint a Baptista Központi Énekkar és a Magyar Honvédség Légierő Zenekar műsorának.


Erdélyi Takács István lelkész mondott köszöntő beszédet

A gyerekeket eközben egyebek mellett bábelőadás szórakoztatta a művelődési központban, Vitéz László számolt be kalandjairól. A kicsiknél, de a nagyobbaknál is nagy sikert aratott Gryllus Vilmos és Gryllus Dániel egyházi dalokból és zsoltárokból összeállított műsora.

Az ünnepségen közreműködött a Baptista Központi Énekkar és a Magyar Honvédség Légierő Zenekara

A rendezvénysorozat az Érdi Galériában zárult a város képzőművészei Hit és megújulás című tárlatának megnyitásával.

Az érdi képzőművészek Hit és megújulás című tárlatát az Érdi Galériában a galéria vezetője, Kéri Mihály festőművész nyitotta meg (mellette T. Mészáros András polgármester és Erdélyi Takács István lelkész)
Fotók: Boros Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.