2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Hódmezővásárhely

Rengeteg a szemét, nyissa ki a szemét!

Egész Hódmezővásárhely megmozdult szeptember 15-én és 16-án, hogy egy országos akció keretében megtisztítsák a város tereit, utcáit az illegálisan lerakott szeméttől. Az önkénteseket szomorú kép fogadta, hiszen az erdősávok mélyén, a természet lágy ölén a vártnál több és visszataszítóbb hulladékot találtak.

Hetedik alkalommal szervezték meg országosan a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót. A szemétgyűjtés keretében szerte az országban végeznek nagytakarítást az önkéntesek. Idén az akcióhoz többek között az önkormányzat munkatársai, a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola diákjai és a hódmezővásárhelyi Előre Vadásztársaság tagjai is csatlakoztak.


Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Benkő Zsolt képviselő is inget és farmert nem kímélve gázoltak bele a kupacba

Az első napon a Rárósi út végénél az önkormányzat munkatársai láttak neki egy illegális szemétlerakó felszámolásának. Itt ugyan sok volt a szemét, de nem bomlott és bűzölgött annyira, mint a Tóalj utcánál lévő erdős terület környékén, ahol a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és a bölcsődék munkatársai szedték a szemetet. A fák jótékony takarásában ugyanis alkalmi hajléktalanszállások bújtak meg, csendben, de bűzösen.

30 zsákot szedtek tele az önkormányzat munkatársai

A Szent István Általános Iskola diákjai és a hódmezővásárhelyi Előre Vadásztársaság tagjai a Rárósi út mellett, a Téglagyári Tanösvény területén aktivizálták magukat. Az iskola tanulóinak mindennapjait áthatja a természetre való odafigyelés, hiszen az intézmény hivatalosan is ökoiskola.

A fiatalság is bekapcsolódott a szemétszedési akcióba

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.