EUR: 321,37 Ft
CHF: 283,51 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Belföld

Rettegnek a nyugdíjasok a Jobbik-szimpatizánsoktól

Egyre jobban tartanak az idős magyar emberek a Jobbik elvakult híveitől. Vona Gábor elhíresült sorai után ugyanis a párt szimpatizánsai biztatásnak vették a pártelnök szavait és a nyugdíjasokban a Jobbik ellenségét látják, akik már rettegnek.

Orbán Viktor tusványosi beszéde után fakadt ki a nyugdíjasokra Vona Gábor: „Most már rendszeres esemény, hogy hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul, és hörgik fel a XX. század minden traumáját”, „húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig szennyvíz folyt” – írta egyebek mellett a Jobbik elnöke.


– Vona Gábor azóta sem hajlandó bocsánatot kérni. A gyalázkodás negatív hatása pedig felmérhetetlen. Budapesten és több vidéki városban közismert, hogy elvakult Jobbik-szimpatizánsok biztatásnak veszik Vona szavait, az idős emberekben a Jobbik ellenségeit látják, és hogy Vona facebookos sorait idézve trágárul szidják a nyugdíjasokat, rosszabb esetben veréssel fenyegetik őket. Az egyik lakótelep liftjéből egy Jobbik-szimpatizáns kidobott egy idős embert – írja az Origo.

– A jobbikos legények megértették vezérük parancsát, azóta szabályosan vadásznak ránk – állítja a lap szerint egy idős budapesti ember. „Aki fél. Ahogy nemcsak ő – más idős emberek is. A Jobbiktól” – teszik hozzá.

Az Origo szerint elképesztő gyűlölettel fordulnak a nyugdíjasok ellen jobbikosok, hetek óta keringenek már erről történetek. – A fiatalok meg középkorúak egy része néhány hete úgy néz rám, mintha az ellenségük lennék – mondja egy 72 éves, nyugdíjas pesti mérnök, aki gyakran sétál a tömbök közti kis parkban, ahol látja, hogy a padokon rendszeresen ülnek huszonéves jobbikosok.
– Addig másszál, vén f.sz, amíg a Vona hagyja – mondta neki a portál szerint az egyik. Amikor elment előttük, kiköptek a földre – örülhet, hogy nem leköpték –, aztán jöttek az olyan megjegyzések, hogy „ne mozogj, vén szar”. Először hátrafordult, nem hitte el, hogy neki szól. És ez egy hónapja így van. Mostanában ritkábban megy sétálni.

Egy másik megdöbbentő történet szerint egy idős ember egy bankban sorszámot akart húzni, kereste, hogy a hat-nyolc gomb közül melyiket kell megnyomnia, majd megszólalt a mögötte álló ötven körüli férfi: „Mi az, nem találod a gombot?” Nem értette először, hogy ki és miért tegezi, megfordult, de kérdést sem kellett feltennie: „Majd a Vona rendet rak az ilyen hullák között.”


– Nyilvánvaló: Vona Gábor aljas szavai több szimpatizánsából aljas indulatokat váltottak ki. Feltehetően úgy gondolkodnak: Vona azért szidta a nyugdíjasokat, mert ellenséget lát bennük. Olyan ellenséget, aki nem szavaz a Jobbikra – összegez az Origo.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek