2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Sport

Ronaldo visszatért, a Real kikapott

Hiába tért vissza Cristiano Ronaldo az ötmeccses eltiltásból, a Real Madrid egyszerűen nem bírt a Real Betis futballistáival. A 0-1-re elveszített mérkőzéssel véget ért a fővárosi csapat csodasorozata.

Hiába játszott egyértelműen jobban a Real Madrid a Betis ellen, és Cristiano Ronaldo is hiába lépett pályára végre, a 94. percben szerzett góllal a sevillai együttes vitte el a három pontot a Bernabéuból. A Betis 19 év után tudott nyerni a Real otthonában.


A spanyol Szuperkupán nyújtott teljesítmény láttán sokan azt mondták, hogy ez is a Madrid éve lesz, azonban egyelőre válság van kibontakozóban a blancóknál. Zinédine Zidane csapata 73 tétmeccs után először volt képtelen gólt szerezni (ezzel beállították a Pelé-féle brazil Santos 1961 és 1963 között elért világrekordját), illetve hazai pályán az 1995–96-os szezonban történt meg utoljára, hogy a csapat sorozatban három hazai bajnokiját sem tudta megnyerni. Mindenesetre a francia mester nyugalomra int.

– Sajnálom a játékosokat, mert sok energiát fektettek bele ebbe a meccsbe, a végén mégis az ellenfél szerzett gólt. Nyugodtnak kell maradni, és legközelebb, amikor itthon játszunk, mindent el kell követnünk a győzelemért, hogy véget vessünk ennek a rossz szériának – vélekedett az edző.


– Ha hazai pályán nem szerzünk hamar gólt, hajlamosak vagyunk idegesen játszani – mondta a 67. percben lecserélt Isco.

A Real Madrid öt forduló után csak a hetedik helyen áll a La Ligában, és hét pont a hátránya az eddig hibátlan, listavezető Barcelonához képest.

Kapcsolódó Cikkek