2020. június 07., vasárnap
Róbert

Sport

Sikeresen megműtötték Dembélét

Sikerrel zárul Ousmane Dembélé műtéte, aki a hétvégén az FC Barcelona – Getafe mérkőzésen sérült meg. A sportolóra 3-4 hónapos kényszerpihenő vár.

Jól sikerült az FC Barcelona új csodagyerekének, Ousmane Dembélé a műtétje. A 20 éves szélső a szombati Getafe elleni 2-1-re megnyert mérkőzésen szerzett kettős sérülést, a bal lábában egy ínszalag és a combizom is megsérült. Most már csak a pihenésre kell koncentrálnia, és lesz is lehetősége erre, hiszen 3 és fél-4 hónapot biztosan ki kell hagynia.


A beavatkozásra Finnországban került sor. A Barcelona közleménye szerint a műtétet Dr Sakari Orava végezte el.

A fiatal francia kiesése nem jött jól a katalán együttesnek, hiszen épp azért szerződtették, hogy Neymart pótolják vele. A sérülés azért történhetett meg egyébként, mert Dembélé nem jelezte a bemelegítésnél, hogy fáj a combja.

Ernesto Valverde, a Barce vezetőedzője is megszólalt az üggyel kapcsolatban.

– Egy olyan játékosról beszélünk, akinek még soha nem volt izomsérülése, így nem volt tapasztalata abban, hogy felismerje az apró jeleket. Egy tapasztalt játékos nem csinálta volna meg ezt a mozdulatot, amit Dembélé – mondta az edző.

Dembélé felelőtlensége, azonban volt klubjának, a Borussia Dortmundnak is rosszul jött. Az AS arról ír, hogy a német klub 10 millió eurónak inthet búcsút, ugyanis Dembélé szerződésében benne van, hogy ha legalább 50 mérkőzést lejátszik idén a katalánoknál, a Barcelonának fizetnie kell. A jelek szerint szinte biztos, hogy Dembélének nem lesz meg az ötven mérkőzés.

Kapcsolódó Cikkek