EUR: 313,17 Ft
CHF: 276,60 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Belföld

Simicska unokaöccse rendelte meg a Jobbik plakátjait

Simicska Lajos unokaöccse, Nagy Ajtony Csaba ügyvéd rendelte meg a Jobbik plakátjait – állítja a Pest Megyei Kormányhivatal, amely több más kormányhivatalhoz hasonlóan elkezdte eltávolíttatni a párt illegálisan kihelyezett óriásplakátjait.
Egyre mélyebbre ássa magát Simicska Lajos és csicskapártja, a Jobbik. A tiltott pártfinanszírozás gyanúja – vagyis hogy az oligarcha pénzeli Vona Gábor pártját – merülhet fel ugyanis azok után, hogy a Jobbik nemrég bejelentette: 1100 óriásplakáthelyet vett a Simicska-féle cégektől utólagos törlesztéssel, részletfizetési lehetőséggel. Az Origo ennek kapcsán korábban arról írt, hogy az oligarcha plakátcége, a Publimont legutóbbi igazgatósági ülésen azért vett részt, hogy elmondja: a Jobbik nem tud fizetni, ennek ellenére azonnal plakáthelyeket kell biztosítani a pártnak. Állítása szerint a párt majd később fizet, amit szinte senki sem hisz el a cégnél. Ami nem is csoda, hiszen milliárdos összegről van szó.

Nagy Ajtony Csaba Fotó: Origo

Az ügy kapcsán Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója arról beszélt a Magyar Időknek, hogy nem tudni, vajon a Jobbik magát a fizikai reklámhordozó eszközt kapta-e meg Simicska Lajostól „vassal, kerettel”, vagy a plakáthelyekkel történő rendelkezés, értékesítés jogát.
– Bármelyikről is legyen szó azonban, felmerül, hogy ezekhez kapcsolódva a párt valójában gazdasági-vállalkozási tevékenységet végez, ami a párttörvény szerint tilos – fejtette ki a jogász.
A fentieknek megfelelően a Pest Megyei Kormányhivatal közölte: a kapcsolódó jogszabályok megsértése miatt elkezdte eltávolíttatni az ominózus plakátokat, tekintettel arra, hogy azok kihelyezésével kapcsolatban semmiféle szerződés nem érkezett  a hivatalhoz, illetve „nem töltötték fel a propagandaanyagok listaárát sem”, ami szintén kötelező.
A Jobbik persze üzleti titokra hivatkozva nem árulja el azt sem, hogy milyen feltételekkel kötöttek üzletet Simicskával. Az Origo meg is jegyezte, hogy nem egy pártnak, hanem egy cégnek szoktak üzleti titkai lenni.
– Amit eddig csak sejteni lehetett, az most már ténnyé vált, azaz hogy a Vona vezette Jobbik tulajdonképpen már cégként működik, jó pénzért cserébe teljesíti azt a küldetést, amit a megrendelő kér – írják.
Ezek után az sem meglepő, hogy kiderült: a kormányhivatalok által eltávolíttatott plakátokat Simicska Lajos unokaöccse, Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, az Index igazgatótanácsi tagja rendelte meg.
Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a Jobbik tiltott pártfinanszírozási ügyének a vége, de annyi bizonyos, hogy már maga Simicska is megszólalt az ügyben. Tegnapi közleményében azt írta: arra kérte közterületi cégei vezetőit, hogy „politikai és közéleti tárgyú hirdetés közzétételére vonatkozó megrendelést ne vegyenek fel, illetve ne teljesítsenek”.

 

 

Orbánt akarja a többség

A magyarok többsége (51 százalék) Orbán Viktort látná legszívesebben a miniszterelnöki pozícióban, Vona Gábor támogatottsága mindössze 7 százalék, aminek hátterében az ellenzéki politikus elmúlt időszakot jellemző népszerűségvesztése áll – derül ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából. Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt támogatottsága 17 százalék.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán: a Fidesz egyoldalúan felfüggeszti az Európai Néppártban jogainak gyakorlását

  Orbán: a Fidesz egyoldalúan felfüggeszti az Európai Néppártban jogainak gyakorlását

  A Fidesz egyoldalúan felfüggeszti jogainak a gyakorlását az Európai Néppártban (EPP) az EPP által felkért háromtagú bizottság jelentésének elkészültéig – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerdán Brüsszelben az EPP politikai gyűlésének ülése utáni nemzetközi sajtótájékoztatóján, amelyet élőben közvetített az M1 aktuális csatorna.

 • Béla és bandája

  Mielőtt a gyilkosságra térünk nevezzük meg a gyilkost. Akinek – kis túlzással – annyi neve volt, mint álneve Ságvári Endrének.

 • Családbarát Magyarország

  Családbarát Magyarország

  A családvédelmi akcióterv a következő lépés a családbarát Magyarország felé vezető úton – mondta Novák Katalin, az Emmi államtitkára az MTI-nek.