EUR: 346,99 Ft
CHF: 325,14 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Extra Sopron

Sopronban a Győri Filharmonikusok

Hat rangos hangversennyel várja soproni közönségét a 2018-ban hivatásos zenekarrá alakulásának 50. évfordulóját ünneplő Győri Filharmonikus Zenekar új, 2017–2018-as soproni évadában. A Liszt Ferenc Hangversenysorozat nyitó-, a zene világnapját ünneplő koncertjén Beethoven két impozáns műve hangzik el október 2-án.

Közreműködik a magyar zongoraiskola világhírű nagymestere, a kétszeres Kossuth-díjas Ránki Dezső, vezényel Berkes Kálmán, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője. A bérlet következő, Virtuózok című hangversenyén Lara Boschkor, a Flesch Károly Nemzetközi hegedűverseny legutóbbi győztese lesz a zenekar vendége decemberben. Jövőre többek között a Wespa Quartett és a Magyar Állami Operaház kiváló művésze, Megyesi Schwartz Lúcia és Csillagh Katalin, a Fischer Ádám által alapított Haydn Philharmonie és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar is fellép.  Az évadot rangos vendégművészek közreműködésével zárja az együttes.


Kapcsolódó Cikkek

 • A biztonság az első, irány belföld!

  A biztonság az első, irány belföld!

  A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai vendéglátók, szállásadók, de hamar talpra állhatnak, és már a nyáron utolérhetik magukat – mondta a Lokálnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 • Rózsika néni jó példát mutat

  Rózsika néni jó példát mutat

  A koronavírus mindannyiunk életét fenekestül felforgatta. Így van ezzel a 72 éves Rózsika néni is, aki példát mutat az időseknek. Betartja a szabályokat, az otthonában is rendszeresen táncol és tornázik.

 • Új munkát kerestek a magyar sztárok

  Új munkát kerestek a magyar sztárok

  A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.