2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Ózd

Sorsdöntő választás előtt Csokvaomány

Vasárnap az urnák elé járulnak Csokvaomány szavazópolgárai, hogy voksukkal eldöntsék, milyen jövőt szánnak maguknak és gyermekeiknek. Az időközi választáson hat személy jelölteti magát polgármesternek, most már a csokvaományi választópolgárok józan ítélőképességén múlik, kit választanak a község vezetőjének.

Tóth Zsuzsannát, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjét és programját korábbi lapszámunkban már bemutattuk. Ő összességében egy élhetőbb települést kínált a helybelieknek, amiben benne van a fiatalok helyben tartása új vállalkozások elindításával, illetve a szépkorúak mindennapjainak gondtalanabbá tétele. Vannak jobbító szándékú ötletei minden korosztály számára, amit a helybeliek, úgy tűnik, magukévá tettek. Mindezt jelzi, hogy Csokvaomány szavazati joggal rendelkező 683 polgárából 293-an őt tisztelték meg az induláshoz szükséges aláírásgyűjtésnél.


Tóth Zsuzsa önkéntesként vett részt a Magyar Református Szeretetszolgálat adományosztásán

A kormánypárt polgármesterjelöltje ebben az évben lépett be a Fidelitasba, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség ifjúsági társszervezetébe.

Döntéséről a következőket nyilatkozta: – A hetedik éve kormányzó pártszövetségnek szinte minden intézkedésével azonosulni tudok. Talán kezdeném a „három csapás” néven ismert törvényi szigorítással, ami a közbiztonság jelentős növelésében kap főszerepet. Ennek köszönhető, hogy 2010-től a súlyos bűncselekmények száma a felére esett. Azóta Csokvaományban is nagyobb rend van, ha pedig idegenek próbálkoznak megtéveszteni az idős embereket, ahogyan három éve történt, őket a rendőrség elfogja. Folytatom a családok otthonteremtési kedvezményével (csok), ahol a dolgozó emberek részesülnek előnyben, szemben a korábbi balliberális kormányok lumpentámogatásával. Ez az értékalapú gondolkodás visszaköszön a családi pótlékban is, ahol a kereső szülők a gyermekeik száma alapján jelentős adókedvezményben részesülnek. Ők egyre többen vannak és egyre bátrabban mernek utódot vállalni, hiszen hét év alatt 724 ezerrel nőtt hazánkban a munkahelyek száma, a biztos jövedelem pedig biztos egzisztenciát garantál.


Fórum Csokvaományon polgármester-választásról, pályázatokról, fejlesztésekről

Örültem, amikor a határon túli magyaroknak megszavazták a kettős állampolgárság lehetőségét, hiszen ők egy igazságtalan diktátum révén kerültek kívül az anyaország határán. Az egyre erősödő gazdasági mutatók több területen lehetővé tették az áfa csökkentését, amivel élt a kormány, de ennek köszönhető a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók bérfejlesztése is. A diákhitel kamatmentessé tétele a felsőfokon tanulók számára jelent nagy segítséget és meg kell említeni a gyermekek ingyenes iskolai étkeztetését és az ingyen tankönyveket is.

Aztán ne feledkezzünk meg határaink védelméről sem, mert az Európát elözönlő migránsok a megépített kerítés miatt nem jutnak be hazánk területére, ha viszont törvénytelenség árán sikerül nekik, akkor a határőrök fogják el őket.

 

Sorolhatnám még sokáig az Orbán-kormány magyar emberek számára pozitív intézkedéseit, amit a mindennapokban érzünk. Van ellenszél is akár a hazai balliberálisok, akár az EU vezetői részéről, akik globális Európában és Brüsszel központban gondolkoznak, megszüntetve a nemzetállamok önrendelkezési jogát. Szerencsére Orbán Viktor miniszterelnök úr nyíltan harcol azért, hogy magyar Magyarország és európai Európa maradjon utódainkra – mondta végezetül Csokvaomány polgármesterjelöltje.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.