2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Szekszárd

Súlyos balesetet szimuláltak

Veszélyes árut szállító teherautónak ütközött egy személyautó az M6-os autópályán. A balesetet elkerülendő egy másik személyautó a baloldali szalagkorlátnak ütközött és kigyulladt, egy diákokat szállító busz pedig a jobb oldali szalagkorlátnak hajtott.

A teherautónak ütközött személyautóban utazó férfi könnyű sérüléseket szenvedett, ő a tűzoltók segítségével, de saját lábán szállt ki a járműből. A buszon tizennégy diák utazott, közülük ketten könnyű, egyikük súlyos sérülést szenvedett. Őket a mentősök a busz belsejében látták el, majd a tűzoltók segítségével az első szélvédőn keresztül emelték ki a buszból. A diákok a Csapó Dániel Középiskola közösségi szolgálatot teljesítő tanulói voltak.


A busz alá szorult sérült életét sajnos nem lehetett megmenteni, holttestét emelőpárna segítségével szabadították ki a tűzoltók. A teherautón szállított veszélyes anyag azonosítását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat végezte, aminek során kiderült, hogy a tartály nem sérült meg, belőle veszélyes anyag nem került a környezetbe. A munkálatok a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása alatt zajlottak.

Szerencsére nem a valóság írta a forgatókönyvet, csak egy gyakorlat feltételezése volt az összetett szituáció.


Katasztrófafelszámolási és együttműködési gyakorlatot tartott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az M6-os autópálya jobb pályatestén, egy Szekszárdhoz közeli pihenőben. A gyakorlaton a paksi és szekszárdi hivatásos, valamint a tolnai önkormányzati tűzoltók mellett a mentőszolgálat, a rendőrség, az M6 Tolna Kft., valamint a Dél-dunántúli Közlekedési Központ vett részt. A feltételezett szituáció a balesetek elhárításában és felszámolásában részt vevő szervezetek szoros együttműködését követelte meg.

Veszélyes árut szállító teherautónak ütközött a személyautó

A kigyulladt „kispolszkit” oltani kellett
Fotók: tolna.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.