EUR: 315,90 Ft
CHF: 281,35 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Veszprém

Szabadidőparkot avattak Nemesvámoson

Új funkciókkal gazdagodott a Patak park Nemesvámoson. Mostantól szabadtéri edzési lehetőségek és pétanque-pálya is várja a vámosiakat.

A nemesvámosi park már korábban is a szabadidő eltöltésének kedvelt célpontja volt, játszótér és szalonnasütési helyek álltak a családok rendelkezésére. Mostantól azonban új funkciókkal bővült a terület: egy összesen 48 millió forintból megvalósult beruházás következtében „szabadtéri edzőterem”, úgynevezett street workout park jött létre, és a növényzetet is fejlesztették a green city-elvek alapján.


Sövényházi Balázs és Ovádi Péter avatták fel a parkot (Fotó: Kovács Bálint)

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tízmillió forinttal támogatta egy lábteniszpálya kialakítását. Sövényházi Balázs polgármester elmondta, az igény alakította a terveket: a fiatalok korábban egy szabadtéri sakktáblát értelmeztek újra lábteniszpályaként, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy kifejezetten erre a célra létrehozott sportolási lehetőséget alakít ki. Nemcsak a fiatalok igényelték azonban a park fejlesztését: a helyi nyugdíjasklub kérésére alakítottak ki egy pétanque-pályát a területen.

A vámosi iskolások azonnal ki is próbálták az új eszközöket (fotó:Kovács Bálint)

– Nemesvámos nagyon jól gazdálkodik a rábízott vagyonnal, gyarapítja azt. Ezt mutatja az is, hogy a ma átadott beruházás 43 millió forintos költségéből 33-at az önkormányzat tudott állni, ehhez járult hozzá további tízmillióval a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – foglalta össze a költségvetést a helyszínen a Fidesz választókerületi elnöke, Ovádi Péter. Hozzátette: az egyre színesebb sportolási lehetőségek ingyenesen állnak rendelkezésre, így elérhetők azok számára is, akik nem tudnának például edzőteremre költeni.

A nyugdíjasklub kérésére pétanque-pályát is létrehoztak (Fotó: Kovács Bálint)

Kapcsolódó Cikkek