2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb Dunaújváros

Szentesi ezüstöt hoztak lányaink

A második helyen zárta a szentesi felkészülési tornát a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata. A nemzetközi megmérettetést az Újpest együttese nyerte. 

Az új idény első felkészülési tornáját rendezték Szentesen, ahol a magyar csapatok (a házigazda Szentes, a Fradi, a Dunaújváros és az UVSE) mellett az izraeli válogatott és a szerb Vojvodina csapata is részt vett. A torna újdonsága, hogy a korábbi dunaújvárosi hálóőr, Kasó Orsolya ezúttal a Ferencváros csapatában bizonyíthatott. A dunaújvárosi együttes elsőként a Vojvodina alakulata ellen ugrott medencébe, és könnyed, 25-5-ös győzelmet aratott az első nap délelőttjén. Délután a későbbi győztes UVSE csapatával néztek szembe Mihók Attila tanítványai. Ezúttal két góllal a fővárosiak bizonyultak jobbnak (13-11).


Gurisatti Gréta (kék sapkában) szemöldöke felrepedt a Szentes elleni találkozón

Másnap az újonc Fradi volt a DUE-Maarsk Graphics vízilabdázóinak ellenfele. Az újonc ferencvárosiak legyőzése nem okozott gondot az egyetemistáknak, kilenc góllal, 16-7 arányban múlták felül a zöld-fehéreket. Délután a házigazda Szentes volt az ellenfél. A végeredmény ezúttal szorosabb volt, „csak” három találattal, 10-7-re győztek a dunaújvárosiak, ám a győzelmet nem adták könnyen a vendéglátók: a dunaújvárosi Gurisatti Gréta szemöldöke felrepedt a küzdelemben.

A ragasztás azonban elegendő kezelésnek bizonyult a sérülésre. Az izraeli válogatott elleni mérkőzésen sérülés miatt csupán kilenc játékossal állt ki a DUE, ám a csapat így is 14-4-es győzelemnek és a felkészülési torna ezüstérmének örülhetett a zárónapon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.