2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Szerelemféltésből gyilkolt a pécsi férfi

Emberölés miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy pécsi férfi ellen, aki megölte volt barátnőjének új élettársát – közölte hétfőn a vádhatóság az MTI-vel.

A Varga-Koritár György megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint a vádlott tavaly augusztusban szabadult a börtönből, ahova a többi között volt élettársának bántalmazása miatt került.


A nő ez alatt új kapcsolatot alakított ki a későbbi sértettel. A vádlott szabadulása után többször találkozott a nővel, aki megpróbált albérletet szerezni neki – részletezte az ügyészség.

Tavaly szeptemberben a vádlott és a sértett összevitatkozott az asszony miatt: a férfi megpróbálta a nőt “kihúzni” a lakásából, amit a sértett nem hagyott.

A férfi “védekezésképpen” kést fogott, és többször a vádlott felé szúrt, aki arcon ütötte. A földre került férfit a vádlott háromszor verte fejbe baltával – ismertette a közlemény.

A sértett a bántalmazás következtében a kórházban meghalt.

Az esetről az asszony bejelentést tett a rendőrségen, valótlanul azt állítva, hogy ismeretlen személy bántalmazta élettársát.

A telefonhívás után az elkövető elbújt, majd a helyszínelést követően visszatért a házba, ahol megmosakodott, volt társától tiszta ruhát kapott – írták.

A férfi volt élettársával januári elfogásukig Pécsen bujkált. A nő ellen bűnpártolást miatt emeltek vádat – derült ki a közleményből.

Kapcsolódó Cikkek