2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Szolnok

Szolnokiak repítették a kosárválogatottat

Az elmúlt évtizedekben Szolnok megkerülhetetlenné vált a honi kosárlabdázás színpadán. Ez már abból is kitűnik, hogy mennyi Olaj-kötődésű személy bukkant fel a válogatottnál a nagyszerűen sikerült Európa-bajnokságon.

Először is ott a szakvezetés: Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány nem is olyan rég még az Olaj kispadjáról dirigált a játékosoknak, segítője pedig a nemzeti csapatnál az a Pór Péter, akit nem kell bemutatni a Tisza-parti kosárlabdahíveknek: a szolnoki kosárlabda-akadémia jelenlegi vezetője 2006-tól háromszor nyerte meg a bajnokságot és háromszor a kupát a felnőttcsapattal, sőt magyar edzőként először juttatta el együttesét az Eurochallenge négyes döntőjébe.


Pór Péter és Ivkovics elemez Hanga Ádámnak (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

Természetesen Olaj-játékosok is helyet kaptak a keretben, Kovács Péter mellett a csapat egyik legnagyobb ásza, Vojvoda Dávid is. Szakértők egyenesen azt állítják, hogy Vojvoda tudásban „kinőtte” a magyar bajnokságot és csak idő kérdése, hogy lecsapjon rá egy nagy külföldi klub. Ezt ki is érdemelte az Eb-n nyújtott teljesítményével, hiszen a meccsenkénti 16-os pontátlaga a 12. legjobb volt a mezőnyben, olyan világsztárokat megelőzve, mint Jonas Valanciunas, Dario Saric, Marc Gasol vagy éppen a friss Európa-bajnok szlovének csodagyereke, Luka Doncic.

De nemcsak jelenlegi, hanem egykori olajosok is gazdagították a nemzeti csapatot: Eilingsfeld János, Keller Ákos és Wittmann Krisztián is pattogtatott Kolozsváron, illetve Isztambulban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.