EUR: 317,46 Ft
CHF: 279,81 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Sopron

Sztárok dolgoznak a színházban

Rendkívül tartalmas évad várható a Soproni Petőfi Színházban, amelynek középpontjában a zene áll.

A teátrumban láthatók lesznek népszerű és kevésbé ismert darabok, és idén is dolgoznak majd országos hírű művészek a leghűségesebb városban.


Pataki András kiemelte a határokon átnyúló együttműködéseket
Fotó: Torma Sándor

– Az együttműködés jegyében a Hyppolit, a lakáj októberi bemutatójával kezdődik a Soproni Petőfi Színház zenés szezonja, amely nemcsak a közönséget szeretné becsalogatni a nézőtérre, hanem el is akarja gondolkodtatni őket – jelentette be Pataki András, a teátrum igazgatója az évadnyitó társulati ülésen.
A határokon átnyúló együttműködés eddig is jellemezte az intézményt, most több alkalommal ismét tartalommal tudják ezeket megtölteni.

Szilágyi Tibor is jelen volt az évadnyitón
Fotó: Torma Sándor

Közös darabot mutat be a soproni társulat a Pesti Magyar Színházzal, a Komáromi Jókai Színházzal, a felvidéki Zentai Magyar Kamaraszínházzal, a Nemzeti Színházzal, az erdélyi mikházi Széllyes Sándor Csűrszínházzal. Ebbe a koprodukciós sorba illeszkedik a balatonfüredi Kisfaludy Színház és a Forrás Színház. A bécsi Európa Clubbal ugyancsak hosszú évek óta erős a kapcsolat.
A direktor ismertette, hogy a zenés évadban a műfajnak nem csupán a kedvelt, népszerű, hanem a kevésbe ismert arcát is szeretnék felvillantani.


A felnőttbérletben Eperjes Károly rendezésében, Reviczky Gábor főszereplésével a Hyppolit, a lakáj című vígjátékot mutatja be a Soproni Petőfi Színház a Pesti Magyar Színházzal koprodukcióban.
Molière A fösvény című műve alapján Simai Kristóf, Katona Imre és Szarka Gyula írta a Zsugori című zenés komédiát. A Komáromi Jókai Színházzal közösen készülő darabot Béres László állítja színpadra.
A Sopron Balett egy este három produkcióval mutatkozik be Táncrapszódia címmel. Rosta S. Csaba és Demcsák Ottó Labirintus, Szergej Rahmanyinov és Alekszej Batrakov Lángoló szív, valamint W. A. Mozart és Rovó Péter Mozart szelet  című táncjátékait láthatják a nézők.

Demcsák Ottó szerint lehet alapozni az elmúlt évadok munkájára
Fotó: Torma Sándor

Ősbemutatóként tekintheti meg a közönség Papp Gyula, Demjén Ferenc, Sárdy Barbara Ármány és szerelem című rockzenés játékát. Feke Pál és Serbán Attila The Blues Brothers címmel ad elő musicalshow-t.
A Zentai Magyar Kamaraszínházzal és a budapesti Nemzeti Színházzal közösen mutatja be a soproni teátrum kamaraelőadásként Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című drámáját Szilágyi Tibor főszereplésével. A rendező Pataki András. Ennek a produkciónak a premierje rendhagyó módon Zentán lesz október közepén, díszelőadásként ezzel avatják az ottani új stúdiószínházi játszóhelyet.
A soproni teátrum a fiatalabb korosztályoknak, az óvódásoknak, az alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákoknak is külön produkciókkal készül.
Az Arany János-emlékév tiszteletére a tervek és elképzelések szerint felkérésre zenés, táncos produkcióval készül a társulat, amely Arany János három  balladájára: A walesi bárdok, a Vörös Rébék, A hamis tanú című művekre épül majd.

A Hyppolit, a lakáj című vígjátékban Reviczky Gábor is látható lesz
Fotó: Torma Sándor

Pataki András bejelentette: első alkalommal rendezik meg a Progress Sopron 2017 nemzetközi alternatív és amatőr színházi fesztivált a leghűségesebb városban szeptember 20. és 24. között, de előtte még megtartják a hagyományos színházi nyílt napot is.

Demcsák Ottó, a Sopron Balett vezetője kiemelte, az elmúlt évadokban elvégzett munkára alapozva nyugodt és tiszta szívvel hihetik: mindent megtettek azért, hogy a közönség érezze, a színház szolgálja őket és az életet.

Az új évad a Hyppolit, a lakáj című művel indul október 7-én.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.