2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Szekszárd

Szüreti napok: ismét nagy siker volt

A rendező Babits Mihály Kulturális Központ összegezte az idei Szekszárdi Szüreti Napok tapasztalatait. Tájékoztatójukból kiderült, hogy a gazdag programkínálat több mint 60 ezer látogatót vonzott, így a városközpont mind a négy napon zsúfolásig megtelt.

A legnépszerűbb programok a Szent István téri nagykoncertek, a szüreti felvonulás, a Must jön a java folklórműsor, a Süsü és barátai kiállítás, az Experidance Fergeteges című előadása, a Band Of StreetS zenekar utcazenéje és a Dongaverda játszóház volt. A koncertek közül a legkedveltebb a Magna Cum Laude, a Wellhello, a Firkin, az Anna and the Barbies, a Group and Swing, a The Biebers, az Intimtorna Illegál, Zoltán Erika, a Talamba és Tóth Vera volt.


A rendezvény különleges eseménye a csütörtöki Esszencia Produkció előadása volt, valamint több irodalmi műsor is kapcsolódott a Szüreti Napokhoz, és igazi szekszárdi kuriózum volt Kis Pál István „Háry vagyok, az angyalát” című zenés színpadi játéka.

A Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület több mint tízezer adag ételt adott el az Ízek utcájában, a borudvarban pedig 10 058 pohár nedű fogyott az idén.

A kézműves vásárban igazán szép és különleges népi-, és iparművészeti termékekből válogathattak a vásárlók
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.