2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Miskolc

Tamperébe utaztak az MVSI úszói

Finnországba utazott a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) legeredményesebb úszóiból összeállított küldöttség, melynek tagjai az Európa-bajnoki kvalifikációs novemberi rövid pályás országos bajnokságra készülnek.

Tampere és Miskolc úszósportja több mint három évtizedes jó kapcsolatra tekint vissza, melynek során rendszeresek a mostanihoz hasonló látogatások egymás nemzetközi erőpróbáin.


Hölcz Péter úszószakág-vezető és Sajgó László edző kíséretében Esztián Petra, Sztankovics Anna, Vécsey Réka, Havasi Marcell, Fazekas Ádám, Kiss Róbert és Tulipán Bence a hét folyamán Tamperében, egy mini edzőtáboron vesz részt, majd szombaton valamennyien hat-hat számban mérettetik meg magukat a Martti Ollgren Nemzetközi Emlékversenyen, egyben Testvérvárosok Kupáján.

A kétszeres olimpikon Sztankovics Anna és Sajgó László – fotó: Kamarás Péter

A finnországi viadal azért is fontos a sportiskolások számára, mert azt 25 méteres pályán rendezik meg, ami kiváló felkészülési lehetőséget jelent a november 8–11-én, Százhalombattán megrendezendő rövid pályás országos bajnokságra, ahol a december 13,17-i, koppenhágai rövid pályás Európa-bajnokságra lehet kvalifikációt szerezni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.