EUR: 345,52 Ft
CHF: 320,76 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Szombathely

Tanévet nyitott a PTE

Mintegy 1100-an kezdték meg idén tanulmányaikat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. Jubileumi tanév ez számukra, mert az intézmény megalapításának 650. évfordulóját ünneplik.

A Szombathelyi Képzési Központ tanévnyitóján elhangzott: ahhoz, hogy a város kórháza és szociális rendszere rendben működjön, szükség van az innen kikerülő, tudással felvértezett diákokra, leendő dolgozókra. Az ünnepség keretében adták át a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj okleveleket és a demonstrátori ösztöndíjakat a hallgatóknak, továbbá a PTE és a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület közötti együttműködési megállapodást is aláírták.

A hallgatókat is köszöntötték a PTE Szombathelyi Képzési Központjának tanévnyitóján Fotó:szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.