EUR: 344,51 Ft
CHF: 317,45 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Külföld

Terrorista parancsnokokkal végzett az orosz légierő

Az an-Núszra Front (Dzsabhat Fatah es-Sám) öt harctéri parancsnokával és további 32 harcosával végzett Idlíb tartományban az orosz légierő robotrepülőgépekkel – közölte Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdán Moszkvában.

Konasenkov vezérőrnagy szerint a megölt parancsnokok irányították szeptember 18-án azt a műveletet, amelynek célja orosz katonai rendészek túszul ejtése volt. A terroristák hollétét a szíriai katonai hírszerzés derítette ki.


Az Idlíb várostól délre végrehajtott robotrepülő-csapás egy lőszer- és robbanóanyag-raktárt és hat nagy kaliberű lőfegyverrel felszerelt terepjárót is megsemmisített.

Konasenkov szerint a támadásban életét vesztette Abu Szulmán asz-Szaúdi, Idlíb tartomány déli szektorának parancsnoka, Abu al-Abbász Anadin, a pénzügyek emírje, Abu Hasszán, a szervezet “hadügyminiszterének” tanácsadója, Valid al-Musztafa, a lelki vezető munkatársa és Abi Mudzshid saría-bíró.


A tábornok kijelentette, hogy folytatódnak az orosz katonai rendészek elleni támadás részvevőinek megsemmisítésére irányuló különleges műveletek. A múlt héten az idlíbi feszültségcsökkentési övezetben végrehajtott terrorista akcióban az orosz különleges egységek három tagja megsebesült.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek