2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Ózd

TeSzedd! – a Fidelitas Somsályon szedte

A Fidelitas ózdi csoportja mintegy 25 fővel csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű akcióhoz, amely ma hazánk legnagyobb önkéntes hulladékgyűjtési mozgalma.

A program helyi társszervezője Dancsok Tamás vállalkozó volt, akivel Somsály városrészen az óvoda környékét jelölték meg célterületként.  Délelőtt 11-től 13 óráig tartott az akció, amelynek során a kommunális jellegű hulladékon kívül edzőcipő, plüssfigura, elektromos termék is került a zsákokba. Ezeket a helyi patakmederből szedték ki vagy a közterületről gyűjtötték be. Az építési törmelékeket kénytelenek voltak a területen hagyni, mert összegyűjtésükre szigorú szabályok vonatkoznak.


Fotó: Lokál
Két óra alatt mintegy 25 zsák szemetet szedtek össze Somsályon a Fidelitas aktivistái

A Fidelitas ózdi alapszervezetének elnöke, Csuzda Gábor ezúton köszöni meg Ózd Város Önkormányzatának, hogy – segítve önkéntes tevékenységüket – a meghirdetett időpont előtt egy nappal gépekkel és közmunkásokkal összegyűjtették a hulladék nagy részét. Ez igazán „nemes gesztus” volt a részükről, ugyanakkor függőben hagytak egy megválaszolatlan kérdést: miért nem lehet folyamatosan rendet tartani a városban?

Fotó: Lokál
Ezt a szemetet sem a szél fújta Somsályra

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.