EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Extra

Tinilányok üldözik szerelmükkel Nagy Ferót

Még mindig megbolondulnak a nők Nagy Feróért. A nemzet csótánya után még ma is megfordulnak a fiatal lányok, nem egy közülük pedig igen konkrét szexuális ajánlattal érkezik a Pappa Pia sztárjához. 

Másfél hét alatt több mint százezer nézője volt a magyar mozikban a Pappa Pia című zenés filmnek. A nyár legnagyobb sikertörténetében Nagy Feró egy eladósodott zenészt alakít, aki még öregen is egyik napról a másikra éli a rockerek mindennapjait, miközben szintén szabad szellemű unokája igyekszik megmenteni a nekik mindennél fontosabb csónakházukat.


 

– A rocker életmódot sok esetben sztereotípiákkal kötik össze, például hogy mindannyian vandálok és rablók vagyunk. És miért? Mert pár amerikai filmkészítő bőrkabátot adott a filmjeiben az útonállóknak. Persze van, ami igaz és amit a Pappa Piában is kellő öniróniával kezeltünk, úgymint a csajozás, a piálás és a bulizás. Ez a mai napig az én életem része is. A csajozásról persze le kellett mondani, nem akarom megbántani a feleségemet, aki hosszú évek óta mellettem van és elvisel. Mondjuk ez nem akadályoz meg néhány próbálkozót, és érdekes, hogy inkább a fiatalabb korosztályból jönnek, és bizony vannak, akik már-már konkrét ajánlattal érkeznek… Nemrégiben egy 18 éves lány jött oda hozzám az egyik koncert után. Aláírást akart és fotót készíteni velem, miközben ódákat zengett arról, hogy mekkora rajongóm. Puszival akart elköszönni, mondtam, hogy ebben még nincs semmi, de a puszi egészen a torkomig csúszott. Bár férfiként nagyon szimpatikus, hogy unokám korabeli lányok érdeklődnek utánam, mindig is azt mondtam, hogy nem használhatom ki a rajongóimat semmilyen módon, főleg ha a sárga földig itták le magukat – osztotta meg a Lokállal Feró, aki 37 éve boldogan él együtt feleségével, Ágnessel.

 

 

A 71 éves zenész számára sokszor érthetetlen a generációk közti ellenségeskedés, mivel sok idősebb zenész nézi le a fiatalokat és fordítva. Szerinte pont attól működőképes a világ és a zenei piac is, hogy a különböző korosztályok tagjai tanulnak egymásól, talán ez oka annak, hogy Feró fiatalokat meghazudtoló energiákkal keresi az új kihívásokat és eszében sincs nyugdíjazni magát.


– Én egy vicces és ironikus pali vagyok. Nekem semmi bajom azzal – mint sok kollégának –, hogy már nem mi vagyunk a fiatal generáció. A legtöbben folyamatosan azt szajkózzák: nem tudnak ezek a kölykök semmit. Pedig valamit csak tudhatnak, ha többmilliós letöltéseik vannak, míg mi örülünk, ha a számaink megtekintése csak a közelébe ér ennek a mennyiségnek. Számomra a film – amellett, hogy egy örülten jó buli – kicsit arról is szól, hogy a különböző generációk jól megférnek egymás mellett, hiszen 30-40 éves klasszikusokat keverünk benne össze a mai napok legnagyobb slágereivel. A generációmnak meg egy jelzés, hogy tartsuk meg az értékeinket, de közben haladjunk a korral. Itt vagyok élő példának én: egy hiperaktív pali vagyok, aki 70 felett is keresi az új kihívásokat. Eszembe se jutna abbahagyni a zenélést. Arról a főnökömet, az Istent kéne megkérdezni, hogy meddig tudom még csinálni. Kértem tőle egy húszast még, és remélem, hogy lábbal előre visznek le majd az egyik koncertemről – tette hozzá Feró.

Kapcsolódó Cikkek